Köles Saláta Füstölt Hallal és Citrommártással

– 1 csésze víz
– 1 csésze füstölt hal
– 1/2 csésze olívaolaj
– 1/4 csésze frissen facsart citromlé
– 1/4 csésze frissen aprított petrezselyem
– 1/4 csésze aprított kapor
– 1/4 csésze aprított sárgarépa
– 1/4 csésze aprított uborka
– 1 evőkanál dijoni mustár
– 1 evőkanál méz
– Só és bors ízlés szerintElkészítés:1. Először mossuk meg a kölest, majd tegyük egy lábasba, és öntsünk rá egy csésze vizet. Forraljuk fel, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy 15-20 percig párolódjon.
2. Míg a köles párolódik, szeleteljük fel a füstölt halat, és keverjük össze az olívaolajjal, a citromlével, a petrezselyemmel, a kaporral, a sárgarépával, az uborkával, a dijoni mustárral és a mézzel.
3. Ha a köles megpuhult, öntsük le a felesleges vizet, és tegyük az összekevert összetevőkkel egy tálba. Keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal.
4. Végül tálaljuk a salátát, és öntsük rá a citrommártást.
A köles saláta füstölt hallal és citrommártással egy egészséges és ízletes fogás, amelyet bármikor elkészíthetünk. A köles magas rost- és fehérjetartalma, valamint a füstölt hal omega-3 zsírsavai segítenek a szervezetünk optimális működésében. Az ízletes citrommártás pedig remekül ellensúlyozza a saláta ízét, miközben megőrzi egészséges tulajdonságait. Próbáld ki Te is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!