EgészségBlog

Alacsony kalóriatartalmú pisztáciás avokádó torta tojás nélkül: Így működik a recept

Szerző: virag Közzétéve:

Edzésfázisban vagy, esetleg diétázol, de süteményre vágysz? Akkor ez a lédús pisztáciás avokádós sütemény tojás nélkül a megfelelő recept számodra.

Ha kint hideg van, sokunknak van kedvünk egy szaftos tortához este vagy délután. A probléma az, hogy a legtöbb süteményrecept magas feldolgozott cukor-, szénhidrát- és alacsony fehérjetartalmú. Nem ideális az egészséges táplálkozáshoz, vagy akár az izomépítéshez. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy nélkülöznünk kell a mennyei édességeket. A Foodspring receptjével 90 perc alatt szuperpuha avokádó-pisztácia tortát készíthetünk És a legjobb, hogy a receptet tojás nélkül dobhatjuk össze. Ebben a süteményben az a nagyszerű, hogy bár édes íze van, az összetevők rengeteg egészséges tápanyagot tartalmaznak (10 g fehérje, 25 g zsír, 29 g szénhidrát). Ez teszi a pisztáciás avokádó tortát tökéletes nassolnivalóvá, amikor a szervezetünk valami édességre vágyik.

Hozzávalók:

  • 200 g tönkölyliszt
  • 50 g zab
  • 150 g stevia
  • 3 tk sütőpor
  • 170 g pisztácia
  • 250 g avokádópép
  • 175 ml zab ital
  • 60 g olaj
  • 1 ek pisztácia fehérje krém (elhagyható)
  • 60 ml citromlé
  • 1 ek citromhéj
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csipet só
Forrás:Instagram/curly_fit_recipes

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk.

3. Keverjük össze a tönkölylisztet, a steviát, a sütőport és a sót egy keverőtálban.

4. A pisztáciát apróra vágjuk.

5. Tegyük turmixgépbe az avokádót, a zabtejet, az olajat, a citromlevet és a vanília aromát, és pürésítsük simára.

6. Az avokádó keveréket és a lisztes keveréket sima tésztává keverjük

7. A masszát egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben, és a sütőben 60-70 percig sütjük.

8. Hogy biztosan elkészüljön a sütemény, egy villával megszurkáljuk. Ha nem ragad rá tészta, kész a torta.

9. Hagyjuk kihűlni a tortát.

10. Most már díszíthetjük a tortát a pisztácikrémmel és az apróra vágott pisztáciával, és készen is vagyunk.