EgészségBlog

Méregtelenítő recept: Ez a paradicsom- és kókuszleves segít

Szerző: virag Közzétéve:

Létezik egy finom recept a méregtelenítéshez, a krémes paradicsom- és kókuszleves.

Sápadt bőr, fáradtság és puffadt gyomor – ezek egyértelmű jelek arra, hogy a szervezetnek újra kell indulnia. A méregtelenítés pedig akár jó élmény is lehet, ha kipróbálod ezt a krémes paradicsom-kókuszleves receptet. A méregtelenítést gyakran a létisztítással és a böjtöléssel társítják. Ám ez a krémes paradicsom- és kókuszleves enyhe csípősséggel bizonyítja, hogy egészen másképp (és sokkal finomabban) is tud működni a dolog. A fűszeres ételek támogatják a szervezetet az öntisztulásban: elősegítik a káros anyagok lebontását és kiürítik a méreganyagokat. Készítsd el te is, és frissítsd fel a tested!

Hozzávalók (négy adaghoz): 

  • 2 ek kókuszolaj vagy olívaolaj
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbér
  • 1 ek currypor 
  • 1/4 tk chili pehely 
  • 85 g vöröslencse
  • 1 doboz passzírozott  paradicsom
  • 1 doboz cukrozatlan kókusztej 
  • kevés só és bors ízlés szerint 
Forrás:Pinterest

Elkészítés: 

  1. Melegítsünk olajat egy nagy lábasban közepesen magas hőmérsékleten. Ezután a felaprított hagymát folyamatos keverés mellett áttetszővé pároljuk. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a curryport és a chilipehelyet, és pároljuk körülbelül 2 percig, amíg illatos nem lesz.
  2. Adjunk hozzá lencsét és főzzük 1 percig, majd öntsük hozzá a paradicsomot, egy nagy csipet sót, egy kis borsot és kb. 500 ml vizet. 
  3. Tegyünk félre egy kis kókusztejet a tálaláshoz, és a többi kókusztejet öntsük a lábasba. Forraljuk fel a keveréket, csökkentsük a hőt, és időnként megkeverve főzzük addig, amíg a lencse megpuhul, de nem lesz pépes – ez körülbelül 20-25 perc. Fűszerezzük a levest még sóval és borssal, ha szükséges.
  4. Tálaláskor a levest tálakba osztjuk. Meglocsoljuk a megmaradt kókusztejjel, és megszórjuk még korianderrel, ha van.