Kásadiéta: Ha így készíted el a zabpelyhet, fogyhatsz +1 recept
A komplex szénhidrátok biztosítják a hatékony fogyást, ezért most a zabkása diétán vagyunk.
A táplálkozásban a szakemberek különbséget tesznek jó és rossz között – még az egyes élelmiszercsoportokon belül is. Vannak egészséges és egészségtelen zsírok, vagy összetett és egyszerű szénhidrátok. Megfelelő használat mellett magunk is elfogyaszthatjuk a szénhidrátokat vagy zsírokat, sokáig jóllakottnak érezhetjük magunkat, és fontos tápanyagokkal látjuk el a szervezetet. Itt jön a képbe a zabkása diéta, amely teljes egészében a reggelit teszi ki, és azon az elgondoláson alapul, hogy zabpehellyel hatékonyan megelőzzük a későbbi falásrohamokat és a sóvárgást.
Kásadiéta: Hogyan lehet fogyni zabpehellyel?
A zabkásával ideálisan dolgozhatunk feldolgozatlan zabpelyhekkel, amelyek magas rosttartalmúak és összetett szénhidrátjaik sokáig jóllakatnak. Összetevői egyrészt serkentik az emésztést, másrészt hatékonyan ellensúlyozzák a sóvárgást. Már egy adag után órákig jóllakottak vagyunk, és könnyedén megbirkózunk a nappal nassolnivaló nélkül. Tulajdonságainál fogva a zabkása kiválóan alkalmas reggelire, a szervezet reggelente kellő energiával való ellátására és a napi szénhidrát adag bejuttatására. A zabpelyhet tejben vagy vízben főzik, vagy megduzzasztják. Friss gyümölccsel és dióval kombinálva kalóriaszegény napkezdés, ami jó alapot jelent a következő órák fogyásához. A zabpehely mindemellett legalább 15 százalék fehérjét tartalmaz, és tökéletes edzéstáp.

Hogyan működik a zabkása diéta?
A zabkása diétával a mindennapokat egy adag cukrozatlan zabkásával kezdjük, amelyet saját ízlésünk szerint kiegészíthetünk friss gyümölccsel és dióval. A zabkása az egész nap energiaforrása! Így a szénhidrátokat kivonjuk a többi étkezésből, és más élelmiszercsoportokra, például zsírokra és fehérjékre helyezzük a hangsúlyt. Ebédre és vacsorára mindenekelőtt sok zöldségnek kell szerepelnie a tányéron – akár saláták, akár tálak, akár levesek formájában. Ezenkívül az 1500-as kalóriakorlátra kell összpontosítani, és sok vizet vagy cukrozatlan teát kell innunk, hogy hatékony legyen a diéta. Az alkoholról és az édességről való lemondással néhány hét elteltével láthatóak az első sikerek. A zabkása diétához kapcsolódik a zabpehely diéta, amely szintén a zabpehelyre támaszkodik, mint karcsúsító szerre.
Hogyan készítsünk tökéletes zabkását zabpehellyel
Hozzávalók:
- két csésze mandulatej (de bármilyen növényi tej jó)
- fél csésze zabpehely
- egy banán
- fahéj
- Gyümölcsök és diófélék a díszítéshez

Elkészítés:
- A tejet közepes hőmérsékletre melegítjük.
- A banánt apró kockákra vágjuk, és a forrásban lévő tejhez adjuk – így nincs szükség további cukorra, és még mindig édes ízt kapunk.
- Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet és egy teáskanál fahéjat, keverjük jól össze a zabkását, és hagyjuk öt percig főni alacsony lángon.
- Töltsük a zabkását egy kis tálba, adjunk hozzá gyümölcsöket és dióféléket saját ízlése szerint.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!