Készítds magad a granolát: Egy egyszerű, egészséges recept
Ilyen könnyű saját kezűleg elkészíteni a ropogós müzlit, adalékanyagok nélkül.
Bár azt tanácsolják hogy reggelizzünk úgy mint egy császár, mivel a nehezen kelők közé tartozok, valami könnyed dolgot szeretek bedobni – ami lehetőleg édes. Nagy kedvenem a granola, a boltban kapható müzlik viszont rengeteg nem kívánt adalékanyagot tartalmaznak. Így mindazok számára, akik édesszájúak, akik nem tudnak elég édességet bevinni, és akik nem nélkülözhetik a csokit, elhoztam a kedvenc receptem a csodálatosan csokis granola elkészítéséhez.
Összetevők:
- 80 g puha zabpehely
- 150 g magos zabpehely
- 25 g darált mogyoró
- 70 g aprított mandula
- 25 g chia mag
- 15 g kakaó (cukrozatlan)
- 60 g kókuszolaj
- 50 g méz
- 20 g kókuszvirág cukor
- 15 g juharszirup
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet só
- 50 g reszelt étcsokoládé, keserédes

Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokon felső/alsó sütéses funkción, és olvasszuk fel a kókuszolajat a mézzel, a kókuszvirágcukorral, a juharsziruppal, a sóval és a fahéjjal egy serpenyőben, majd keverjük össze.
- Minden száraz hozzávalót – a csokoládé kivételével- keverjünk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott olajos keveréket is és szintén alaposan keverjük össze.
- A granola keveréket sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és körülbelül 20 percig sütjük.
- Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a granolát. Csak ezt követően keverjük bele a reszelt csokoládét, és már el is rakható a ropogós müzli.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!