Diéta: Ez a finom citromos tészta fogyókúra esetén is boldoggá tesz
Bűntudatmentesen finomat! Ezzel a recepttel mindez sikerül.
Bár nagyon vágyunk már a nyárra és a melegre, néhány egyszerű trükkel a hideg évszakban is elhozhatjuk a déli éghajlatot a lakásba. Például egy csodálatosan nyári ízű recepttel, mint amilyen a finom citromos tészta. Mert semmi sem emlékeztet jobban a nyárra, mint a friss gyümölcs, főleg a citrom. Ráadásul ezt a tésztát bűntudat nélkül élvezhetjük, hiszen alacsony szénhidráttartalmú ételről van szó. Íme a finom és egészséges recept!
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű spaghetti
- 1 bio citrom
- 50 g vegán parmezán
- 50 ml olívaolaj
- só
- 1 teáskanál fleur de sel (3 g)
- bors
- 1 marék bazsalikom (elhagyható)

Elkészítés:
- A spaghettit bő, forrásban lévő sós vízben főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint. Ezután leszűrjük és félretesszük.
- Mossuk meg a citromot forró vízzel, dörzsöljük szárazra, reszeljük le a héját és nyomjuk ki a levét.
- A vegán parmezánt lereszeljük, majd keverjünk össze 50 ml citromlevet, ¾ héjat, ¾ parmezánt, olívaolajat és fleur de sel-t.
- Keverjük össze a tésztát a szósszal, és adjunk hozzá egy kevés tésztavizet.
- A tésztát borsozzuk, két tányérra osztjuk, majd megszórjuk a maradék parmezánnal és citromhéjjal.
- Tetszés szerint hajtsuk bele a bazsalikomot – és élvezzük!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!