Ez az egyszerű szicíliai vérnarancs saláta recept napfényt hoz a tányérodra
A vérnarancs tökéletes alapanyag a téli szomorúság elleni küzdelemhez a februári szezonban, mivel a citrusfélék C-vitaminban, folsavban és rostban gazdagok. Ezenkívül a vörös pigmentációért felelős növényi anyag, az antocianin erős antioxidáns. A vérnarancs a grapefruit és a narancs hibridje, kissé fanyarabb ízű, mint a hagyományos narancs. A piros elszíneződést egyébként a nagy hőmérséklet-különbségek okozzák. A piros narancsok szezonja márciusig tart, úgyhogy itt az ideje őket megragadni!
Ez a vérnarancs saláta receptje összegyűjti Szicília legjobb összetevőit. A lédús narancsot, az aromás olajbogyót és a legjobb olívaolajat. Olaszországban hal- és húsételek kísérőjeként szolgálják fel, de kis előételnek vagy könnyű ebédnek is tökéletes ez a saláta.
Hozzávalók 2 személyre:
- 3 vérnarancs
- 1 kis vöröshagyma
- 2 ek olajbogyó (vagy kapribogyó)
- olívaolaj
- sópehely
- 2-3 kéz maréknyi saláta

Elkészítés:
- Éles késsel hámozzuk meg a vérnarancsokat felülről lefelé, ügyelve arra, hogy távolítsuk el a fehér belső héjat is. A meghámozott gyümölcsöt keresztben vékony, dekoratív szeletekre vágjuk. Nyomkodjuk ki a levét.
- A vöröshagymát megpucoljuk, és szintén vékony karikákra vágjuk. Ha túl erősnek találjuk a hagymát önmagában, a karikákat rövid ideig áztassuk hideg vízben, kevés citrommal.
- A salátát megmossuk, és falatnyi darabokra szedjük, majd hozzáadjuk az olajbogyót.
- Béleljünk ki egy tálat salátával, tegyük rá a vérnarancs szeleteket, és helyezzük el a hagymakarikákat.
- Adjunk hozzá olívaolajat, vérnarancslevet, és ízesítsük frissen őrölt borssal és sópelyhekkel.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!