Ezzel a vegán hamburger recepttel jó hangulatban és energiával telve fogyhatsz
Íme egy hamburger, ami után nem lesz lelkiismeret furdalásod.
Aki fogyókúrázás közben folyamatosan kedvetlennek, fáradtnak és rosszkedvűnek érzi magát, az egészítse ki étrendjét C-vitaminban gazdag gyümölccsel, friss piacról származó zöld zöldségekkel és diófélékkel – ennyit az általános táplálkozási alapismeretekről. A vitaminok, omega-zsírsavak és fehérjék mellett az ásványi anyagok – különösen a vas – is központi szerepet játszanak a kimerültség és a tartós rossz hangulat esetén. A szakemberek ezért azt tanácsolják mindenkinek, aki csökkentett étrendet folytat és jó hangulatban szeretne fogyni, hogy tegyen rendszeresen céklát a tányérjára! Kezdheted például ezzel a finom recepttel…
Hozzávalók:
A zsemléhez:
- 1 csomag száraz élesztő
- 1 tk nádcukor
- 80 ml langyos víz
- 350 g tönkölyliszt
- 1 tk só
- 100 ml zabtej
- 75 ml céklalé
- 2 ek olívaolaj
A burgerpogácsához:
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 400 g fehér bab (konzerv)
- só, bors
- őrölt kömény
- paprikapor
- 1 marék hengerelt zab

Elkészítés:
A zsemle elkészítése:
- Először keverjük össze a száraz élesztőt, és a nádcukrot a langyos vízben.
- Szórjunk rá egy kis tönkölylisztet, és hagyjuk állni az élesztős keveréket tíz percig.
- Ezután keverjük össze a tönkölylisztet a sóval, majd adjuk hozzá a zabtejet, a céklalevet, az olívaolajat és az élesztős keveréket.
- Az egészet sima tésztává gyúrjuk, és langyos helyen kb egy órát kelesztjük.
- A tésztából ezután kis zsemléket formálunk, még 30 percig kelesztjük, kevés zabtejjel megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, végül 160 fokon kb 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A hamburger elkészítése:
- Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon rövid ideig pároljuk mindkettőt.
- Öblítsük le a fehér babot, csepegtessük le, és keverjük össze a sóval, borssal, őrölt köménnyel, paprikaporral és a zabbal, majd keverjük hozzá a hagymás keveréket.
- Vizes kézzel kis, lapos burgerpogácsákat formázunk. Pár csepp olívaolajon, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
- Ezután félbevágjuk a kész szemlét, és ízlés szerint ízesítjük szószokkal, salátával, uborkával.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!