Karalábé lasagne: alacsony szénhidráttartalmú és hihetetlenül ízletes
A lasagne nem feltétlenül tartozik az alakbarát ételek közé, de az én változatom kevés szénhidrátot ad, ugyanakkor bőséges ízvilággal szolgál.
A lasagne szinte bármikor és bárhol működik. Ha nem lenne a nagy erőfeszítés az előkészületekben, nem lenne benne a szénhidrátos tésztalapok és zsíros sajtok jelentős kombinációja, minden nap tudnám enni. De mindenkinek, aki annyira szereti ezt az ételt mint én, most elhoztam egy alacsony szénhidráttartalmú változatát.
Hozzávalók:
- 4 karalábé
- 2 hagyma
- 2 paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 400 g húsmentes darált “hús”
- 1 ek paradicsompüré
- 1 doboz paradicsomszósz
- só
- bors
- 150 ml zabtej
- 300 g gyógynövényes tofu
- 100 g vegán sajt, reszelve

Elkészítés:
4. Főzzük meg a karalábészeleteket egy edényben, forrásban lévő, sós vízben, amíg meg nem puhulnak.
5. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük a hagymát.
6. Tegyük a húsmentes darált húst a serpenyőbe és süssük meg.
7. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a paradicsomszószt, majd hagyjuk pár percig párolódni a szószt.
8. Ízesítsük a szószt sóval és borssal.
9. Most keverje hozzá a növényi tejet a gyógynövényes tofuhoz, amíg szép és krémes nem lesz.
10. Egy tepsi alját kenjük be a húsmentes szósszal.
11. A tetejére terítünk néhány karalábészeletet, és mindent megkenünk a tofus keverékkel.
12. Most ismét elosztjuk a tetején a húsmentes húsmártást és a paradicsomszeletek felét.
13. Most ismét beborítjuk karalábé szeletekkel, és addig rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
14. A lasagne utolsó rétegének darált húsmentes marhahús húsnak kell lennie. Ezt megszórjuk a reszelt vegán sajttal, és előmelegített sütőben (200°C-ra alsó-felső hőfokon ) kb 25 percig sütjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!