EgészségBlog

Karalábé lasagne: alacsony szénhidráttartalmú és hihetetlenül ízletes

Szerző: virag Közzétéve:

A lasagne nem feltétlenül tartozik az alakbarát ételek közé, de az én változatom kevés szénhidrátot ad, ugyanakkor bőséges ízvilággal szolgál.

A lasagne szinte bármikor és bárhol működik. Ha nem lenne a nagy erőfeszítés az előkészületekben, nem lenne benne a szénhidrátos tésztalapok és zsíros sajtok jelentős kombinációja, minden nap tudnám enni. De mindenkinek, aki annyira szereti ezt az ételt mint én, most elhoztam egy alacsony szénhidráttartalmú változatát.

Hozzávalók:

  • 4 karalábé
  • 2 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • 400 g húsmentes darált “hús”
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 doboz paradicsomszósz
  • bors
  • 150 ml zabtej
  • 300 g gyógynövényes tofu
  • 100 g vegán sajt, reszelve
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

4. Főzzük meg a karalábészeleteket egy edényben, forrásban lévő, sós vízben, amíg meg nem puhulnak. 

5. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük a hagymát. 

6. Tegyük a húsmentes darált húst a serpenyőbe és süssük meg. 

7. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a paradicsomszószt, majd hagyjuk pár percig párolódni a szószt. 

8. Ízesítsük a szószt sóval és borssal. 

9. Most keverje hozzá a növényi tejet a gyógynövényes tofuhoz, amíg szép és krémes nem lesz. 

10. Egy tepsi alját kenjük be a húsmentes szósszal. 

11. A tetejére terítünk néhány karalábészeletet, és mindent megkenünk a tofus keverékkel.

12. Most ismét elosztjuk a tetején a húsmentes húsmártást és a paradicsomszeletek felét. 

13. Most ismét beborítjuk karalábé szeletekkel, és addig rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy. 

14. A lasagne utolsó rétegének darált húsmentes marhahús húsnak kell lennie. Ezt megszórjuk a reszelt vegán sajttal, és előmelegített sütőben (200°C-ra alsó-felső hőfokon ) kb 25 percig sütjük.