Naturablog

Ezért ne hagyd el a reggelit!

Szerző: egiadmin Közzétéve:

A reggeli az egyik legfontosabb étkezés az egész napra nézve, mert segít felébreszteni a testedet és az agyat. Az éjszaka alatt a tested glikogénraktárai üresednek, így reggelire szükség van valami energiával teli ételre, hogy újra feltöltsd őket.

A megfelelő reggeli bevitele segít a koncentrációban és a memóriában is, valamint segít a testsúly kontrollálásában is. Ha reggelire egészséges ételt fogyasztunk, akkor növeljük az esélyét, hogy egész nap egészséges étrendet kövessünk. A reggeli elhagyása azonban gyakran vezet ahhoz, hogy később túl sok ételt fogyasztunk, ami növeli a testsúlyunkat és a kockázatot a szív- és érrendszeri betegségekre.

Egy jó reggeli összetételének tartalmaznia kell fehérjét, rostot és egészséges zsírokat, valamint a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. A tojás, a natúr joghurt, a zabpehely, a teljes kiőrlésű kenyér és a gyümölcsök mind jó választásnak számítanak.

Az is fontos, hogy ne fussunk reggelire, hanem rendszeresen és kiegyensúlyozottan étkezzünk, hogy a testednek a szükséges energiával tudja kezdeni a napot. A reggeli elhagyása azonban gyakran vezet ahhoz, hogy később túl sok ételt fogyasztunk, ami növeli a testsúlyunkat és a kockázatot a szív- és érrendszeri betegségekre.

Végül, de nem utolsósorban, a reggeli egy jó alkalom a családdal való találkozásra, így a családtagokat is megtaníthatjuk az egészséges étkezés fontosságára. A reggeli egy jó alkalom arra, hogy eltöltsünk időt egymással, beszéljünk, és a napot egy jó hangulatban kezdjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!

Kategóriák: Étkezés