Naturablog

5 tipp haspuffadás ellen

Szerző: egiadmin Közzétéve:

 

A haspuffadás egy nagyon kellemetlen tünet, amely sok embernél jelentkezik. A puffadás azt jelenti, hogy a hasban feszülés, teltségérzet és görcsök jelentkeznek, ami sok ember számára nagyon kellemetlen. A puffadás lehet átmeneti jelenség, de súlyosabb esetekben akár krónikus is lehet. Az alábbiakban 5 tippet fogunk adni, amelyek segíthetnek csökkenteni a haspuffadást.

1. Fogyassz kevesebb szénsavas italt. A szénsavas italok gázokat tartalmaznak, amelyek a gyomorba kerülve okozhatnak puffadást. A szénsavas italok helyett jobb, ha inkább vizet, ásványvizet vagy gyümölcslevet iszol.

2. Kerüld el a nehezen emészthető ételeket. A nehezen emészthető ételek, mint például a zsíros ételek, a hüvelyesek és a rostban gazdag ételek, haspuffadást okozhatnak. Ezek helyett jobb, ha inkább egyszerűbb, alacsony rosttartalmú ételeket fogyasztasz.

3. Kerüld el a stresszt. A stressz nagyban befolyásolhatja a bélrendszered működését, ami haspuffadáshoz vezethet. Próbálj meg pihenni, relaxálni és aludni legalább 8 órát éjszaka.

4. Fogyassz probiotikumokat. A probiotikumok olyan baktériumok, amelyek segítenek a bélrendszer egészséges működésében. Fogyaszd rendszeresen, hogy megelőzd a haspuffadást.

5. Mozogj rendszeresen. A rendszeres testmozgás segíthet a bélrendszer egészséges működésében. Próbálj meg legalább heti 3-4 alkalommal edzeni, hogy csökkentsd a haspuffadást.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek csökkenteni a haspuffadást. Amennyiben a tünetek továbbra is fennállnak, fordulj orvoshoz, hogy megállapítsák a pontos okát.

 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!