Naturablog

Tudtad? Az egyik legjobb agyserkentő!

Szerző: egiadmin Közzétéve:

Brahmi az Ayurveda egyik legismertebb gyógynövénye, amelyet évezredek óta használnak agyi funkciók javítására, memória növelésére és stressz csökkentésére. Az indiai szentfüvek közé tartozik, és a Bacopa monnieri néven is ismert.

A brahmi egy lassan növő, lágyszárú növény, amelynek levelei kicsi és zöldek, virágai pedig fehérek vagy lilák. Az Ayurveda tanítása szerint a brahmi segít a Vata és Kapha dohányok egyensúlyának fenntartásában, ami az agyi funkciókra és az emlékezetre hat. Az évezredek során a brahmi sokféle betegségre alkalmazták, beleértve a fejfájást, a szorongást, az alvászavarokat, a memóriavesztést, a figyelemhiányos hiperaktivitási zavart (ADHD), és még sok más problémát.

brahmi

A modern tudomány is megerősítette a brahmi hatásait. Klinikai kutatások kimutatták, hogy a növény javítja a koncentrációt, növeli a memóriát és a tanulási képességet, csökkenti a stresszt és az általános szorongást, valamint javítja az alvást. A brahmi kivonatokat gyakran hozzáadják a memóriajavító készítményekhez és az éberítő szerekhez.

A brahmi alkalmazása biztonságosnak tekinthető, bár néhány mellékhatást jelentettek, például hasmenést, szédülést, fejfájást és álmatlanságot. Ha bármilyen gyógyszert szed, kérje ki orvosa tanácsát, mielőtt brahmi kiegészítőket használna.

brahmiÖsszességében a brahmi egy hatékony és sokoldalú gyógynövény, amely évezredek óta használatos az agyi funkciók javítására. Bár további kutatásra van szükség a teljes hatásának megértéséhez, a jelenlegi bizonyítékok azt sugallják, hogy a brahmi javíthatja a memóriát, csökkentheti a stresszt és javíthatja az alvást. Ha a szervezetére nézve biztonságos, a brahmi kiegészítők használata javíthatja az agyi funkciókat.

A brahmi a trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken termeszthető. Elsősorban Dél-India, Sri Lanka, Nepál és Bangalorról ismert, de más trópusi országokban is megtalálható, például Kambodzsában, Thaiföldön és Indonéziában. A brahmi jól fejlődik a nedves és meleg környezetben, és bőségesen termeszthető árnyékos helyeken vagy partmenti bokrokban. Az egyre növekvő kereslet miatt ma már sok más trópusi országban is termesztik, beleértve Ausztráliát, Új-Zélandot és a Fülöp-szigeteket.

Facebook oldalunk

további kategóriák

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!