Naturablog

Citromfű

Szerző: egiadmin Közzétéve:

A citromfű egy nagyon népszerű növény, amely sokféleképpen használható, és számos jótékony hatással rendelkezik. Két fő típusa van: a citromfű és a citromfű-kéreg.

citromfű

Levelei friss, citrusos illatot árasztanak, és sokféleképpen használhatók. Tea készítéséhez a levelek főzve vagy forrázva használhatók, ami segít enyhíteni az idegességet, nyugtatni az idegeket, és csökkenti a fejfájást. A teát gyakran használják megfázás és influenza ellen, mert a benne lévő illóolajok és flavonoidok gyulladáscsökkentő és vírusölő hatásúak.

A citromfű illóolaj is nagyon népszerű, mert sokféleképpen használható. Az illóolajat aromaterápiában használják nyugtató és stresszcsökkentő hatása miatt, de használhatók gyógyászati célokra is, mint például a bőrgyógyászatban, ahol segít csökkenteni a pattanásokat és a pikkelysömört.

A citromfű-kéreg is hasznos lehet, mert számos gyógyászati célra használható. A citromfű-kéreg tea készítéséhez a kéreg főzve vagy forrázva használható, ami segít enyhíteni a gyomor- és bélpanaszokat, és csökkenti a hányingert. Azért is hasznos lehet, mert gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő hatású.

Nagyon biztonságos növény, és általában jól tolerálható. Tea és az illóolaj használata előtt ajánlott orvossal konzultálni, különösen terhesség alatt, vagy ha bizonyos gyógyszereket szed.

citromfűÖsszefoglalva, a citromfű egy nagyon hasznos és sokoldalú növény, amelynek levelei és kérege hasznos lehet számos gyógyászati célra. A citromfű tea és az illóolaj segít enyhíteni az idegességet, nyugtatni az idegeket, csökkenteni a fejfájást, és segít megfázás és influenza ellen. A citromfű-kéreg tea és az illóolaj segít enyhíteni a gyomor- és bélpanaszokat, valamint csökkenti a hányingert. Általában biztonságos, mindig javasolt orvossal konzultálni használat előtt, különösen terhesség alatt, vagy ha bizonyos gyógyszereket szed.

Ezen kívül  számos kozmetikai felhasználása is van. Az illóolajat gyakran használják bőrápoló termékekben, mert tisztítja és tonizálja a bőrt, valamint segít csökkenteni a pattanásokat és a pikkelysömör. A kéreg illóolaja is hasznos lehet, mert segít csökkenteni a bőrpírt és a gyulladást.

Nagyon könnyen nevelhető, és sokféleképpen használható. Nagyon jól nő a szabadban, de nagyon jól nő a cserepes növényként is. Nagyon jól nő a napos helyen, de jól nő a félárnyékos helyen is. Nem igényelnek nagyon magas páratartalmat, de szüksége van rendszeres öntözésre.

Facebook oldalunk

további kategóriák

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!