Naturablog

Tojás nélküli palacsinta, ezt imádni fogod!

Szerző: egiadmin Közzétéve:

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze növényi tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 csésze növényi olaj

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a növényi tejet és az olajat, és keverjük össze alaposan, hogy ne legyenek benne darabok.
  3. Melegítsük fel egy serpenyőt közepes hőfokon.
  4. Adjunk egy evőkanálnyi masszát a serpenyőbe, és forgassuk el, hogy az egész serpenyőt bevonja a masszával.
  5. Süssük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára.
  6. Tálaljuk melegen, és tetszés szerint töltsük meg lekvárral, mézzel, vagy bármilyen más kedvenc feltétünkkel.

Fontos megemlíteni, hogy az eredmény a növényi tej fajtájától is függ, mivel a sűrűbb tejeknél nehezebben fog összeállni. Ha a massza túl vékony, akkor hozzáadhatunk egy kis lisztet, ha pedig túl sűrű, akkor hozzáadhatunk egy kis tejet.

Remélem, hogy ez a recept segít neked készíteni a saját tojás mentes palacsintádat!

tojás nélküli palacsinta