Sütőtökös chilis bab: A kedvenc őszi receptem
Melengető sütőtökös chili nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem különleges is. Kanalazhatjuk levesként vagy fogyaszthatjuk friss baguettel.
Ma bemutatjuk a legjobb sütőtök-chili receptet, ami csak létezik. A sütőtök szezonban nem tudok betelni a zöldséges receptekkel. Éppen ezért folyamatosan keresem az új ötleteket, hogy az ízletes és sokoldalú zöldségeket beépítsem az ételeimbe. Ma a jó közérzetű konyha népszerű klasszikusát egy zseniális őszi receptté alakítom át: a a chilis babot sütőtökkel keverem.
Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g póréhagyma
- 1 hokkaido tök (kb. 450 gramm)
- 1 doboz bab (kb. 250 gramm)
- 1 doboz darabos paradicsom (kb. 400 gramm)
- olaj
- só
- bors
- Chilipor
- Paprikapor, nemes édes
- Paradicsom szósz

Elkészítés:
1. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát.
2. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
3. A sütőtököt megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk.
4. Egy szűrőedényben csepegtessük le a vörösbabot.
5. Most egy nagy edényben hevítsünk fel egy kis olajat, adjunk hozzá hagymát, fokhagymát, póréhagymát és némi chiliport (gyerekeknél el is hagyhatjuk), és röviden pirítsuk meg.
7. Ízlés szerint sóval, borssal és paprikával ízesítjük.
8. Öntsük hozzá a paradicsompürét, és 300 ml vízzel, hagyjunk forrni mindent.
9. Most adjuk hozzá a sütőtök darabokat és a babot, és hagyjuk az egészet 25-30 percig párolni. Majd újra fűszerezzük, és ha szükséges, még ízesítjük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!