EgészségBlog

Ötletes villámrecept: Vegán tejszínes cukkini és sárgarépa leves

Szerző: virag Közzétéve:

Amikor búcsúzik a nyár, hangulatos órákat szeretnénk eltölteni a négy fal között. Cukkini-sárgarépa levesünk egy tál boldogságot biztosít az évszakok váltakozása között, élénk színével pedig meghozza az őszi hangulatot.

Szeretjük azokat a recepteket, amik gyorsan elkészíthetőek, nem igényelnek sok hozzávalót, és mégis remek ízűek. Néha túl mozgalmasak a mindennapok, de kibírja ki meleg házi étel nélkül ? Senki! Inkább főzzük meg ezt a cukkini-répalevest, ami még a legnagyobb leves utálókat is az asztalhoz csábítja.

Miért? Mert az íze igazán krémes és aromás. És mivel most, hogy a nappalok ismét egyre rövidebbek és hűvösebbek, nincs is jobb, mint egy gőzölgő fazék köré gyűlni a barátokkal vagy a családdal az asztalnál. 

A zöldséglevesek, mint például a cukkini- és sárgarépaleves, néha igazi életmentők. Egyszerűen nézzünk be a hűtőbe, hogy kiderítsük, mi maradt a zöldségrekeszben. Ezután mindent összedobhatunk egy nagy fazékban.  Persze, ha van kedved még kreatívabbá válhatsz, és más fűszereket is használhatsz- például egy csipet curryport. Íme a recept, készítsd el három lépésben!

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 3-4 sárgarépa
  • 2 burgonya
  • 1 hagyma
  • olaj
  • 500 ml zöldségleves
  • 200 ml vegán tejszín
  • bors
  • curry por
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

1. Először mossuk meg a cukkinit és a sárgarépát, majd pucoljuk meg a burgonyát és a hagymát. Mindent felkockázunk.

2. Ezután az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, rövid ideig pirítjuk és felöntjük alaplével. Forraljuk fel, majd főzzük 15 percig. A zöldségeknek puhának kell lenniük. 

3. A levest pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis curry port és már készen is vagyunk.