Naturablog

Ezek a világ leggyorsabb fahéjas tekercsei – megszereztem a receptet

Szerző: virag Közzétéve:

Mivel szinte már krónikusan türelmetlen vagyok, nincs se időm se kedvem begyúrni egy keltésztát és kivárni, míg megsül az egyik kedvenc reggelim: a fahéjas csiga. Az allergiám miatt viszont nem tehetem meg azt, hogy leugrok a boltba megvenni, és bár egyre több a vegán és mindenmentes cukrászda, még mindig nincs belőle elég. Éppen emiatt kénytelen voltam kutakodni egy picit, és megszereztem a világ leggyorsabb fahéjas tekercseit. Ha hasonló cipőben jársz, tarts velem, és készítsük el együtt – hiszen tíz perc alatt megvan!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 90 g liszt (a tönkölylisztet ajánlom)
  • 10 g vegán joghurt
  • 20 g vegán vaj
  • 1 tk fahéj
  • 3 ek tej (a zabtej a legjobb)
  • 1 tk sütőpor

A töltelékhez:

  • 10 g vegán vaj
  • 2 ek cukor (esetleg méz vagy juharszirup)
  • 1 tk fahéj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kézzel óvatosan összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
  3. Most nyújtsuk ki a tésztát laposra.
  4. Ezután a kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket.
  5. Majd feltekerjük a tésztát, és öt egyenlő részre vágjuk.
  6. Most a tekercseket a mikrohullámú sütőben 2 percig 600-900 watton (vagy 180 fokos sütőben 10 percig) sütjük, és kész is a finom fahéjas tekercs.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!