Ezek a világ leggyorsabb fahéjas tekercsei – megszereztem a receptet
Mivel szinte már krónikusan türelmetlen vagyok, nincs se időm se kedvem begyúrni egy keltésztát és kivárni, míg megsül az egyik kedvenc reggelim: a fahéjas csiga. Az allergiám miatt viszont nem tehetem meg azt, hogy leugrok a boltba megvenni, és bár egyre több a vegán és mindenmentes cukrászda, még mindig nincs belőle elég. Éppen emiatt kénytelen voltam kutakodni egy picit, és megszereztem a világ leggyorsabb fahéjas tekercseit. Ha hasonló cipőben jársz, tarts velem, és készítsük el együtt – hiszen tíz perc alatt megvan!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 90 g liszt (a tönkölylisztet ajánlom)
- 10 g vegán joghurt
- 20 g vegán vaj
- 1 tk fahéj
- 3 ek tej (a zabtej a legjobb)
- 1 tk sütőpor
A töltelékhez:
- 10 g vegán vaj
- 2 ek cukor (esetleg méz vagy juharszirup)
- 1 tk fahéj

Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összekeverjük, és kézzel óvatosan összegyúrjuk.
- A töltelékhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
- Most nyújtsuk ki a tésztát laposra.
- Ezután a kinyújtott tésztára kenjük a tölteléket.
- Majd feltekerjük a tésztát, és öt egyenlő részre vágjuk.
- Most a tekercseket a mikrohullámú sütőben 2 percig 600-900 watton (vagy 180 fokos sütőben 10 percig) sütjük, és kész is a finom fahéjas tekercs.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!