EgészségBlog

Quinoa serpenyő színes zöldségekkel: gyors és egyszerű ebéd

Szerző: virag Közzétéve:

Ez a mediterrán quinoás serpenyő pillanatok alatt igazi őszi hangulatot varázsol a tányérodra. Meríts ihletet, és teszteld ezt a zseniális ínyenc receptet!

A quinoa sokoldalú étel, és rengeteg jó összetevőt kínál a szervezetünknek. A sok vas mellett a quinoa rengeteg rostot is tartalmaz. Hogy a jó vasat szervezetünk is optimálisan tudja hasznosítani, a paprikából származó C-vitamin és a citromlé is segíti a felszívódást az ételben. Ez a quinoa serpenyő tökéletes köretnek vagy könnyű főételnek. Az edényben lévő zöldségek sokáig jóllaknak és feltöltik a gyomrot. Ha most azon töprengsz, mi illene jól a serpenyőhöz, egyszerűen próbálj ki egy fűszeres vegán grillsajtot vagy párosítsd lédús zöldséggolyókkal.

Hozzávalók:

  • 200 g quinoa
  • 350 ml zöldségleves
  • 1 hagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 cukkini
  • 2 paprika
  • bors
  • olivaolaj
  • 1 bio citrom
  • paprikapor
  • kömény
Forrás:Instagram/michelle.luckas

Elkészítés:

1. Alaposan öblítsük le a quinoát langyos víz alatt néhány percig. 

2. Forraljuk fel a zöldséglevest egy serpenyőben, adjuk hozzá a quinoát, és fedjük le. 

3. Hagyjunk mindent lassú tűzön főni körülbelül 15 percig. 

4. Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket, ezután felnegyedeljük és kimagozzuk a paradicsomot. 

5. Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a cukkinit és a paprikát, és vágjuk apróra az összes zöldséget. 

6. Melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben, ezután a felkockázott hagymát áttetszőre pároljuk benne.

7. Hozzáadjuk a cukkinit és a paprikakockákat, és addig pároljuk, amíg a paprika lassan meg nem puhul. 

8. Végül keverjük hozzá a paradicsomot, és hagyjuk pár percig párolódni. 

9. A zöldségeket bőségesen fűszerezzük sóval, borssal, paprikaporral, citromlével és köménnyel, majd ízlés szerint fűszerezzük. 

10. Végül öntsük a quinoát a zöldségek közé, és tálaljuk. Ha szeretnénk, szórhatunk rá egy kis morzsolt vegán feta sajtot.