EgészségBlog

Ez az epres bazsalikomos krém receptje nem csak nyáron üdítően finom

Szerző: virag Közzétéve:

Ami a legjobb benne, hogy még egészséges is! 

Lassan véget ér a nyár – de egy dolog marad: a fagyi utáni vágy! És ez teljesen rendben van, mert a Nicecream  -nek köszönhetően a fagylalt többé már nem évszakhoz kötődik. A fagylalt alternatívája nem csak vegán, hanem cukormentes és vitaminokban gazdag is. Tehát amikor igazán kedvünk támad egy finom fagylaltot készíteni, csak vegyük elő a turmixgépet, vegyünk elő pár fagyasztott gyümölcsöt, majd próbáljuk ki ezt a receptet. Egyébként eperrel és bazsalikommal tudjuk a legfinomabb krémet elővarázsolni. 

Hozzászólások:

  • 200 g eper, fagyasztva
  • 100 g banán, fagyasztva
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 50-70 ml víz vagy növényi tej
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A fagyasztott epret a banánnal együtt a turmixgépbe tesszük.
  2. Adjunk hozzá körülbelül 50-70 ml vizet vagy növényi tejet ízlés szerint, és turmixoljuk addig, amíg jégszerű állagot nem kapunk.
  3. Mivel az állaga viszonylag sűrű, időnként leállítjuk, és egy kanállal megkeverjük.
  4. Most adjuk hozzá a bazsalikomot, és röviden turmixoljuk tovább.
  5. Öntsük a finom krémet egy desszertes tálba, és máris fogyaszthatjuk!