EgészségBlog

Nagyon finom: A Bruschetta tészta az új kedvenc receptem

Szerző: virag Közzétéve:

Egy ínycsiklandó étel, mindössze harminc perc alatt.

A Bruschetta egy olasz klasszikus, amely elhozza a déli nyárakat. A tésztával pedig úgysem tudunk soha betelni… Akkor miért ne keverjük össze a két ételt? A bruschetta tésztával ez 30 perc alatt egyszerűen és könnyedén lehetséges. A friss, aromás alapanyagok, a vegán sajt és a legjobb tészta összeáll egy nyári és vegán receptben. És ami a legjobb benne, hogy az egyedényes tészta egyetlen edényben is elkészíthető!

Hozzávalók:

  • 250 g farfalle tészta (vagy más típusú tészta)
  • 300 g koktélparadicsom
  • 1/2 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g paradicsom pesto
  • 10 g bazsalikom és kakukkfű
  • 50 g rukkola
  • 4 g zöldségleves
  • balzsamecet
  • 20 g vegán sajt (reszelve)
  • olivaolaj
  • bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és pároljuk mindkettőt közepes lángon egy percig, amíg áttetsző nem lesz.
  2. Öntsünk 500 ml forrásban lévő vizet, a farfalle-t, a zöldséglevest és egy fél teáskanál sót a serpenyőbe. Forraljuk fel, és lefedve pároljuk körülbelül 12-14 percig, amíg a tészta al dente nem lesz. Közben keverjük, különösen a végén- amikor a víz már majdnem elfogy.
  3. A koktélparadicsomokat negyedeljük, és a fűszernövényekről szedjük le a leveleiket. Ezután a kakukkfüvet apróra vágjuk, a bazsalikomot pedig finom csíkokra.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecet felét, 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vizet, hogy öntetet kapjunk. Az öntetet sóval, borssal ízesítjük, majd mindet összekeverjük.
  5. Amikor a tészta al dente, keverjük hozzá a paradicsompestót és 50 ml vizet, hogy sima mártást kapjunk. Dobáljuk bele a koktélparadicsomot és az apróra vágott fűszernövények kétharmadát, és melegítsük két-három percig.
  6. Osszuk el az ételt két tányérban. Szórjuk meg vegán sajttal, a maradék koktélparadicsommal valamint balzsamecettel díszítjük, és már ehetjük is.