EgészségBlog

Próbáld ki: Ez a hideg uborkás avokádóleves kulináris légkondicionáló

Szerző: virag Közzétéve:

Íme egy öt perces görög recept, az igazán forró napokra.

Nyár van és forróság. De itt az ideje, hogy nyafogás és a tűzhely bekapcsolása nélkül kihasználjuk a nyár előnyeit. A hideg levesek például óriási kulináris élvezetet nyújtanak, és tökéletesek a hűtésre is. Egészséges, könnyű és könnyen elkészíthető! Én például imádom ezt az uborkás és avokádós hidegtálat, amit a @bonappetripnél fedeztem fel. A benne lévő vegán joghurt értékes kalcium szállító, meleg időben csodaszerként hat, mert azonnal lehűti a szervezetet. 

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 1 avokádó
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 1 csésze vegán joghurt
  • Ízlés szerint: lime vagy citromlé, olívaolaj, só és bors
Forrás:Instagram/thewellness_journal

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Vannak, akik bársonyosan krémesen, mások inkább durvábban szeretik.
  2. Ízlés szerint olívaolajjal, sóval, borssal és citruslével ízesítjük, és már készen is van a levesünk.