EgészségBlog

Mexikói érzés: Vegán diós enchiladák, egészséges verzióban

Szerző: virag Közzétéve:

Gyorsan elkészül, egészséges és még finom is!

Ha szereted a mexikói ételeket, ezt a receptet egyenesen imádni fogod! Szupergyors, nem igényel nagy főzési készségeket, és olyan íze van, mintha az enchiladákat a stranddal szemben lévő legjobb street food standról vetted volna. Ez a változat darált hús helyett dióval és fekete babbal van töltve, így tökéletes vegán alternatívája a klasszikusnak.

Hozzávalók:

  • 80 g gomba apróra vágva
  • 1 db vöröshagyma, apróra vágva
  • 90 g dió apróra vágva
  • 1 doboz (430 g) fekete bab, lecsepegtetve
  • 8 kukorica tortilla vagy kis búzatortilla, serpenyőben melegítve
  • 1 üveg (480 ml) vörös enchilada szósz
  • 115 g reszelt vegán sajt
  • vegán tejföl (elhagyható)
  • 1 db avokádó (elhagyható)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Pároljuk meg a gombát a hagymával olívaolajon és egy csipet sóval 8-10 percig alacsony, közepes lángon.
  2. Adjuk hozzá a diót és a babot.
  3. Öntsünk 120 ml szószt a tepsibe.
  4. Tegyünk néhány kanál tölteléket a tortillák közepére, tekerjük fel a tortillákat, és szorosan egymásra halmozzuk a tepsibe.
  5. A tetejére kenjük a maradék tölteléket.
  6. Öntsük rá a maradék szószt, és szórjuk meg 115 g vegán sajttal.
  7. 190°C-os sütőben 20-25 percig sütjük.
  8. Vegán tejföllel és avokádóval tálaljuk.