EgészségBlog

Vegán melegszendvics: Ettől a gombás recepttől megőrül a család

Szerző: virag Közzétéve:

Egy-egy ilyen szendvics helyettesíti a kiadós ebédet vagy vacsorát is.

Időnként semmi kedvünk a konyhában pepecselni, sokkal szívesebben dobunk össze egy szupergyors szendvicset. Ez azonban időnként igen szegényesre sikerül, és a család sem kifejezetten örül a menünek. Azonban egy ilyen könnyed menüben is fenséges lehetőségek rejlenek, és még a kezdő szakácsok is készíthetnek elképesztő szendvicseket, amelyek örömet okoznak nekik és szeretteiknek egyaránt, és amelyek kiadós harapnivalóként vagy gyors ebédként is szolgálhatnak. Íme egy fantasztikus, vegán recept, ami garantáltan mindenki kedvence lesz.

Hozzávalók:

  • 6 szelet kenyér
  • 120 g vegán sajt
  • 250 g gomba szeletekre vágva
  • ½ kis vöröshagyma hámozva és apróra vágva
  • 3 gerezd darált fokhagyma
  • 10 g finomra vágott friss koriander (vagy más zöld)
  • 2 ek sós vegán vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 csipet só
  • ecetes uborka (elhagyható)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. 1 evőkanál vajjal kenjük meg a kenyérszeleteket az egyik oldalukon vajjal. Az olívaolajat és a maradék 1 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben alacsony lángon felhevítjük. Adjunk hozzá fokhagymát, hagymát, cayenne-t és fekete borsot. Körülbelül 5 percig pároljuk, amíg a szín elmélyül, és az állaga pépes lesz.
  2. Növeljük a hőt, és egy rétegben tegyük bele a gombát. 2-3 percig sütjük, amíg mindkét oldaluk barnulni kezd, majd óvatosan megfordítjuk, hogy a szeletek egészben maradjanak. Kóstoljuk meg és sózzuk, ha szükséges. Tegyük át egy tálba őket és tegyük félre.
  3. Helyezzük a kenyérszeletek felét a serpenyőbe, vajas oldalukkal lefelé. Használjuk fel a vegán sajt felét, és fedjük le a kenyérszeletek felét. A tetejét gombával, savanyúság szeletekkel, majd megszórjuk korianderrel. Helyezzünk rá egy réteget a maradék sajtból. Mindegyik pirítós tetejére tegyük rá a maradék kenyérszeletet, a vajjal felfelé. Fedjük le a serpenyőt fedővel, hogy a hő elérje a sajtot és megolvadjon. Amikor megpirult, fordítsuk meg a pirítóst, és fedjük le újra.
  4. Amikor a kenyér mindkét oldala aranybarna és a sajt megolvadt, vegyük ki a szendvicseket a serpenyőből, vágjuk ketté és tálaljuk.