EgészségBlog

Reggelire Shakshuka: Itt az izraeli klasszikus vegán alternatívája

Szerző: virag Közzétéve:

Ezzel a recepttel nem lehet mellényúlni, ha bőséges reggelire vágysz.

Mindenki szereti a shakshukát, mert az izraeli villásreggeli elképesztő ízű – és nagyon könnyen elkészíthető. Szerencsére mostmár a vegánoknak és az ételallergiásoknak sem kell nélkülözniük ezt az élvezetet. Katy Beskow szakácskönyv-író egy nagyon egyszerű megoldást  kínál grandiózus “Minden nap vegan” szakácskönyvében, mégpedig a csicseriborsót. A csicseriborsó nemcsak rendkívül finom, hanem tökéletes fehérjeforrást is jelent, és az eredeti receptből helyettesíti a tojásokat anélkül, hogy az ízt csökkentenék. Ezzel a recepttel könnyen, gyorsan és finoman főzhetünk különösebb erőfeszítés nélkül, csak a sarkon túli szupermarketből származó hozzávalókból.  Íme, hogyan készítsd el!

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 400 g kockára vágott paradicsom (konzerv)
  • 400 g csicseriborsó (konzerv), leöblítjük és lecsepegtetjük
  • 1 tk harissa paszta
  • 1 nagy marék petrezselyem frissen aprítva
  • 1 nagy marék koriander frissen aprítva
  • 1 kis marék kapor, frissen aprítva
  • só, bors
  • 4 ek cukrozatlan natúr szójajoghurt
  • 1 csipet füstölt paprikapor
  • Bio citromszeletek a tálaláshoz
Forrás:Instagram/veganbowls

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon, és pirítsuk meg a hagymát és a paprikát folyamatos keverés mellett 4-5 percig, amíg a hagyma el nem kezd színeződni. Keverjük hozzá a fokhagymát, és pirítsuk egy percig.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a csicseriborsót és a harissát, és pároljuk 20 percig, időnként megkeverve.
  3. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hajítsuk bele a petrezselymet, a koriandert és a kaprot. Sóval és borssal bőségesen ízesítjük.
  4. Osszuk mélytányérokra az ételt, és minden adagra kanalazzuk a szójajoghurtot. A tetejére szórjuk a füstölt paprikaport és a maradék fűszernövényeket, majd citromkarikákkal tálaljuk.