Szokatlanul hangzik, de most nagyon trendi: A Hawaii pizza után most itt a Hawaii spaghetti
Azt mondják, finomabb mint a carbonara.
Pár hete berobbant a Carbonara spaghetti frissítése, és jelenleg óriási élelmiszertrendként terjed. Nem másról beszélek, mint a Hawaii spaghettiről. Valószínűleg már sejtitek, miről szól ez a recept – a vegán sonka mellett ananász is van a tésztában. Az olaszok most valószínűleg kevésbé lelkesek, én azonban egy kicsit örülök, elvégre a Hawaii pizza is érvényesülni tudott. Próbáld ki te is a receptet.
Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 1 ek vegán vaj
- 1 hagyma
- 400 g kockára vágott ananász vízben
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g vegán sajt
- 200 g vegán sonka
- Só, bors

Készítmény:
- Forraljuk fel a sós vizet, és főzzük meg al dentére spaghettit a csomagoláson található utasítások szerint.
- A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben alacsony lángon. Emeljük fel a hőt, és pirítsuk meg a hagymát körülbelül öt percig. Hámozzuk meg a fokhagymát, préseljük hozzá a hagymához, és pirítsuk két percig. Adjunk hozzá sonkát.
- Az ananászos vizet leöntjük, és külön tároljuk. Adjuk hozzá az ananászt, a vegán sajtot és az ananászvíz felét a serpenyőhöz, és keverjük össze.
- A spaghettit lecsepegtetjük, a szószhoz adjuk, és – ha szükséges – még öntsünk hozzá ananászvizet. Sózzuk, borsozzuk és már ehetjük is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!