Gazpacho leves egy különbséggel: Paradicsom helyett most rebarbarával kanalazzuk -Íme a recept
Ezt a spanyol különlegességet neked is meg kell kóstolnod.
Bármennyire is örülünk hogy a tavasz végre melegebb napokat hoz nekünk, hiányoznak a finom levesek, amik egész télen átkísértek bennünket. A gazpacho a tökéletes megoldás a problémánkra, vagyis a spanyol konyha igazi hideg klasszikusa. Tavasszal azonban most újraértelmezzük a rebarbarával, ami egy rendkívül finom levest eredményez, és tökéletes a melegebb napokra! A legjobb receptet itt találod.
Hozzávalók:
- 200 g rebarbara
- 1 db alma
- 1 db uborka
- 150 g paradicsom
- 1 hegyes paprika
- 1 kis póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g lenmag
- 750 ml rebarbaralé
- 40 ml olívaolaj

Elkészítés:
- Mossuk meg és daraboljuk fel a rebarbarát, ha szükséges, távolítsuk el a szálakat.
- VForrásban lévő vízben rövid ideig blansírozzuk.
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
- Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát is megdinszteljük.
- Adjuk hozzá a lenmagot, és pirítsuk meg.
- Öntsük hozzá a rebarbara levét (legalább 65 százalékos közvetlen lé), és pároljuk rövid ideig.
- Az almát kockákra vágjuk, hozzáadjuk, ismét rövid ideig pároljuk.
- Hozzáadjuk a blansírozott rebarbaradarabokat, és addig pároljuk, amíg az alma és a rebarbaradarabok megpuhulnak.
- Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy minden teljesen kihűljön.
- Közben hámozzuk meg az uborkát és vágjuk apró kockákra, a paradicsomot és a hegyes paprikát is felkockázzuk. Tegyünk mindent egy edénybe.
- Adjuk hozzá az olívaolajat és a kihűlt rebarbaralevet az almával és a rebarbaradarabokkal.
- Az egészet botmixerrel turmixoljuk össze, amíg krémes leves állagú lesz.
- Ízlés szerint adjunk hozzá még egy kis rebarbaralevet, majd sózzuk, borsozzuk, és már el is készültünk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!