Naturablog

Gazpacho leves egy különbséggel: Paradicsom helyett most rebarbarával kanalazzuk -Íme a recept

Szerző: virag Közzétéve:

Ezt a spanyol különlegességet neked is meg kell kóstolnod.

Bármennyire is örülünk hogy a tavasz végre melegebb napokat hoz nekünk, hiányoznak a finom levesek, amik egész télen átkísértek bennünket. A gazpacho a tökéletes megoldás a problémánkra, vagyis a spanyol konyha igazi hideg klasszikusa. Tavasszal azonban most újraértelmezzük a rebarbarával, ami egy rendkívül finom levest eredményez, és tökéletes a melegebb napokra! A legjobb  receptet itt találod.

Hozzávalók:

  • 200 g  rebarbara
  • 1 db alma
  • 1 db uborka
  • 150 g paradicsom
  • 1 hegyes paprika
  • 1 kis póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g lenmag
  • 750 ml rebarbaralé
  • 40 ml olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és daraboljuk fel a rebarbarát, ha szükséges, távolítsuk el a szálakat.
  2. VForrásban lévő vízben rövid ideig blansírozzuk.
  3. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát is megdinszteljük.
  5. Adjuk hozzá a lenmagot, és pirítsuk meg.
  6. Öntsük hozzá a rebarbara levét (legalább 65 százalékos közvetlen lé), és pároljuk rövid ideig.
  7. Az almát kockákra vágjuk, hozzáadjuk, ismét rövid ideig pároljuk.
  8. Hozzáadjuk a blansírozott rebarbaradarabokat, és addig pároljuk, amíg az alma és a rebarbaradarabok megpuhulnak.
  9. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy minden teljesen kihűljön.
  10. Közben hámozzuk meg az uborkát és vágjuk apró kockákra, a paradicsomot és a hegyes paprikát is felkockázzuk. Tegyünk mindent egy edénybe.
  11. Adjuk hozzá az olívaolajat és a kihűlt rebarbaralevet az almával és a rebarbaradarabokkal.
  12. Az egészet botmixerrel turmixoljuk össze, amíg krémes leves állagú lesz.
  13. Ízlés szerint adjunk hozzá még egy kis rebarbaralevet, majd sózzuk, borsozzuk, és már el is készültünk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!