EgészségBlog

Gazpacho leves egy különbséggel: Paradicsom helyett most rebarbarával kanalazzuk -Íme a recept

Szerző: virag Közzétéve:

Ezt a spanyol különlegességet neked is meg kell kóstolnod.

Bármennyire is örülünk hogy a tavasz végre melegebb napokat hoz nekünk, hiányoznak a finom levesek, amik egész télen átkísértek bennünket. A gazpacho a tökéletes megoldás a problémánkra, vagyis a spanyol konyha igazi hideg klasszikusa. Tavasszal azonban most újraértelmezzük a rebarbarával, ami egy rendkívül finom levest eredményez, és tökéletes a melegebb napokra! A legjobb  receptet itt találod.

Hozzávalók:

  • 200 g  rebarbara
  • 1 db alma
  • 1 db uborka
  • 150 g paradicsom
  • 1 hegyes paprika
  • 1 kis póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g lenmag
  • 750 ml rebarbaralé
  • 40 ml olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és daraboljuk fel a rebarbarát, ha szükséges, távolítsuk el a szálakat.
  2. VForrásban lévő vízben rövid ideig blansírozzuk.
  3. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát is megdinszteljük.
  5. Adjuk hozzá a lenmagot, és pirítsuk meg.
  6. Öntsük hozzá a rebarbara levét (legalább 65 százalékos közvetlen lé), és pároljuk rövid ideig.
  7. Az almát kockákra vágjuk, hozzáadjuk, ismét rövid ideig pároljuk.
  8. Hozzáadjuk a blansírozott rebarbaradarabokat, és addig pároljuk, amíg az alma és a rebarbaradarabok megpuhulnak.
  9. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és hagyjuk, hogy minden teljesen kihűljön.
  10. Közben hámozzuk meg az uborkát és vágjuk apró kockákra, a paradicsomot és a hegyes paprikát is felkockázzuk. Tegyünk mindent egy edénybe.
  11. Adjuk hozzá az olívaolajat és a kihűlt rebarbaralevet az almával és a rebarbaradarabokkal.
  12. Az egészet botmixerrel turmixoljuk össze, amíg krémes leves állagú lesz.
  13. Ízlés szerint adjunk hozzá még egy kis rebarbaralevet, majd sózzuk, borsozzuk, és már el is készültünk.