Ez a rebarbara crumble a legízletesebb recept, ami most minden desszertet felülmúl
Ezt a finomságot neked is ki kell próbálnod, nem tudsz majd betelni vele!
Tavasszal nem csak a spárgára kell gondolnunk, a rebarbarának is most van szezonja – ennek pedig legalább annyira örülünk! Desszertként azonban inkább az enyhén savanykás zöldséget fogyasszuk, mert az íze egy kis édességgel párosítva válik igazán előtérbe. Rengeteg ötlet és recept létezik, de ez a rebarbarás morzsa mindent felülmúl. A sütőből frissen kiszedve, még gőzölgően az igazán mennyei, de másnap hidegen is kanalazhatjuk. Már ha marad addigra belőle… Vaníliaszósszal, tejszínhabbal vagy egy gombóc fagylalttal kombinálva garantáltan a felhők felett érzed majd magad!
Hozzávalók:
A morzsához:
- 100 g liszt
- 30 g puha zabpehely
- 30 g darált mandula vagy dió
- 80 g vegán vaj
- 90 g barna cukor
- 1 csipet só
A rebarbarás és gyümölcsös töltelékhez:
- 400 g rebarbara
- 30 g cukor
- 10 g kukoricakeményítő vagy pudingpor
- 100 g eper (elhagyható)

Elkészítés:
- A morzsához konyhai robotgéppel keverjük össze az összes száraz hozzávalót és a darabokra vágott hideg vajat, majd a kezünkkel készítsünk belőle morzsát.
- A morzsát lefedve hűtőszekrényben tároljuk.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó/felső sütéses funkción.
- A rebarbarát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd egy-két centiméteres darabokra vágjuk.
- Keverjük össze cukorral, kukoricakeményítővel és – ha szeretjük – eperrel.
- Enyhén kivajazott, tűzálló edénybe tesszük.
- A morzsát szórjuk a gyümölcsre.
- Süssük az egészet körülbelül 30-35 percig, amíg a morzsa aranybarna nem lesz, és már ehetjük is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!