Naturablog

Ez a rebarbara crumble a legízletesebb recept, ami most minden desszertet felülmúl

Szerző: virag Közzétéve:

Ezt a finomságot neked is ki kell próbálnod, nem tudsz majd betelni vele!

Tavasszal nem csak a spárgára kell gondolnunk, a rebarbarának is most van szezonja – ennek pedig legalább annyira örülünk! Desszertként azonban inkább az enyhén savanykás zöldséget fogyasszuk, mert az íze egy kis édességgel párosítva válik igazán előtérbe. Rengeteg ötlet és recept létezik, de ez a rebarbarás morzsa mindent felülmúl. A sütőből frissen kiszedve, még gőzölgően az igazán mennyei, de másnap hidegen is kanalazhatjuk. Már ha marad addigra belőle… Vaníliaszósszal, tejszínhabbal vagy egy gombóc fagylalttal kombinálva garantáltan a felhők felett érzed majd magad!

Hozzávalók:

A morzsához:

  • 100 g liszt
  • 30 g puha zabpehely
  • 30 g darált mandula vagy dió
  • 80 g vegán vaj
  • 90 g barna cukor
  • 1 csipet só

A rebarbarás és gyümölcsös töltelékhez:

  • 400 g rebarbara
  • 30 g cukor
  • 10 g kukoricakeményítő vagy pudingpor
  • 100 g eper (elhagyható)
Forrás:Instagram/byanjushka

Elkészítés:

  • A morzsához konyhai robotgéppel keverjük össze az összes száraz hozzávalót és a darabokra vágott hideg vajat, majd a kezünkkel készítsünk belőle morzsát.
  • A morzsát lefedve hűtőszekrényben tároljuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó/felső sütéses funkción.
  • A rebarbarát megtisztítjuk és meghámozzuk, majd egy-két centiméteres darabokra vágjuk.
  • Keverjük össze cukorral, kukoricakeményítővel és – ha szeretjük – eperrel.
  • Enyhén kivajazott, tűzálló edénybe tesszük.
  • A morzsát szórjuk a gyümölcsre.
  • Süssük az egészet körülbelül 30-35 percig, amíg a morzsa aranybarna nem lesz, és már ehetjük is.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!