Naturablog

Szeretnél valami frissítőt? Ez az olaszországi görögdinnye puding receptje tutira feldob

Szerző: virag Közzétéve:

Mindenmentes és könnyed.

Végre itt a görögdinnye szezon, ez pedig azt jelenti, hogy itt az ideje egy szicíliai desszert kipróbálásának. A görögdinnye puding, más néven gelo di anguria olaszország egyik kedvelt desszertje. Szicília a frissítő ételekről ismert, így nem meglepő, hogy ez a recept is innen származik. A klasszikus édességtől eltérő étellel szeretnéd megörvendeztetni vendégeidet? Akkor jó helyen jársz!

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • cukor
  • kukoricakeményítő
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • étcsokoládé
  • pisztácia
Forrás:Instagram/brianorenata

Készítmény:

  1. A görögdinnyét félbevágjuk, a húsát felkockázzuk, előtte pedig eltávolítjuk a magokat.
  2. Tegyük egy nagy edénybe, és botmixerrel turmixoljuk simára.
  3. Ezután szitán átpasszírozzuk, amíg tiszta folyadék nem marad. 500 gramm elegendő.
  4. Lassan forraljuk fel a levét, adjunk hozzá körülbelül 50 gramm cukrot (a dinnye ízétől és édességétől függően) és 45 gramm kukoricakeményítőt. (A kukoricakeményítő működik a legjobban, de a burgonyakeményítő is működik).
  5. A folyadékot egy csipet fahéjjal is ízesítjük. (A fűszerek hozzáadása ízlés dolga, a fahéj mellett a reszelt szegfűszeg is jó).
  6. Hagyjunk pár percig forrni mindent, hogy a keményítő jól megkötődjön.
  7. Az étcsokoládét vágjuk apró darabokra, majd vagy keverjük közvetlenül a folyadékba, vagy tegyük félre.
  8. A pisztáciát is apróra vágjuk.
  9. Öntsük a folyadékot vízzel kiöblített tálakba vagy formákba, és tegyük hűtőbe több órára. Szilárd, könnyen kikanalazható zselét kell képeznie.
  10. A pudingot hidegen, csokoládéval és pisztáciával megszórva tálaljuk. 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!