Szeretnél valami frissítőt? Ez az olaszországi görögdinnye puding receptje tutira feldob
Mindenmentes és könnyed.
Végre itt a görögdinnye szezon, ez pedig azt jelenti, hogy itt az ideje egy szicíliai desszert kipróbálásának. A görögdinnye puding, más néven gelo di anguria olaszország egyik kedvelt desszertje. Szicília a frissítő ételekről ismert, így nem meglepő, hogy ez a recept is innen származik. A klasszikus édességtől eltérő étellel szeretnéd megörvendeztetni vendégeidet? Akkor jó helyen jársz!
Hozzávalók:
- görögdinnye
- cukor
- kukoricakeményítő
- fahéj
- szegfűszeg
- étcsokoládé
- pisztácia

Készítmény:
- A görögdinnyét félbevágjuk, a húsát felkockázzuk, előtte pedig eltávolítjuk a magokat.
- Tegyük egy nagy edénybe, és botmixerrel turmixoljuk simára.
- Ezután szitán átpasszírozzuk, amíg tiszta folyadék nem marad. 500 gramm elegendő.
- Lassan forraljuk fel a levét, adjunk hozzá körülbelül 50 gramm cukrot (a dinnye ízétől és édességétől függően) és 45 gramm kukoricakeményítőt. (A kukoricakeményítő működik a legjobban, de a burgonyakeményítő is működik).
- A folyadékot egy csipet fahéjjal is ízesítjük. (A fűszerek hozzáadása ízlés dolga, a fahéj mellett a reszelt szegfűszeg is jó).
- Hagyjunk pár percig forrni mindent, hogy a keményítő jól megkötődjön.
- Az étcsokoládét vágjuk apró darabokra, majd vagy keverjük közvetlenül a folyadékba, vagy tegyük félre.
- A pisztáciát is apróra vágjuk.
- Öntsük a folyadékot vízzel kiöblített tálakba vagy formákba, és tegyük hűtőbe több órára. Szilárd, könnyen kikanalazható zselét kell képeznie.
- A pudingot hidegen, csokoládéval és pisztáciával megszórva tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!