Villámgyors ebéd: Vegán sajtos, sonkás, fokhagymás spaghetti – friss petrezselyemzölddel
Allergiás, érzékeny vagy a tejtermékekre és a tojásra, de húst eszel? Akkor ezt a receptet imádni fogod!
Gyakori probléma az ételallergiásoknál- és érzékenyeknél, hogy bár húst fogyasztanának, legtöbb esetben erről le kell mondaniuk. Hiszen legtöbbször tej- és tojásmentesen csak vegán ételeket kapunk, és korábbi kedvenceinket nem tudjuk fogyasztani. Ha te is nagy rajongója voltál annak idején a sajtos-sonkás spaghettinek, akkor most van egy jó hírem! Ugyanis kifejlesztettem egy villámgyors receptet, ami talán jobb (és egyértelműen alakbarátabb) , mint az eredeti.
Hozzávalók:
- Spaghetti tészta (durumbúzából)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szelet feketeerdei sonka
- 25 dkg vegán sajt
- olívaolaj
- só,bors, chilipaprika- ízlés szerint
- 1 marék friss petrezselyemzöld

Elkészítés:
- Egy lábasban vizet forralunk, és a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük a spaghettit.
- Míg a víz forr, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A sonkát szintén apró kockákra vagy csíkokra szeleteljük, és lereszeljük a sajtot.
- Egy serpenyőt meglocsolunk olívaolajjal, beletesszük a fokhagymát, a sonkát és a sajtot, majd 100 ml vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipaprikával – és közepes lángon addig főzzük, míg krémes szószt nem kapunk.
- A petrezselymet felaprítjuk, és a forró krémes szószba tesszük – majd összekeverjük.
- Nagyjából ennyi idő alatt készül el a tésztánk is. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a krémes szósszal, és már tálalhatjuk is!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!