EgészségBlog

Villámgyors ebéd: Vegán sajtos, sonkás, fokhagymás spaghetti – friss petrezselyemzölddel

Szerző: virag Közzétéve:

Allergiás, érzékeny vagy a tejtermékekre és a tojásra, de húst eszel? Akkor ezt a receptet imádni fogod!

Gyakori probléma az ételallergiásoknál- és érzékenyeknél, hogy bár húst fogyasztanának, legtöbb esetben erről le kell mondaniuk. Hiszen legtöbbször tej- és tojásmentesen csak vegán ételeket kapunk, és korábbi kedvenceinket nem tudjuk fogyasztani. Ha te is nagy rajongója voltál annak idején a sajtos-sonkás spaghettinek, akkor most van egy jó hírem! Ugyanis kifejlesztettem egy villámgyors receptet, ami talán jobb (és egyértelműen alakbarátabb) , mint az eredeti.

Hozzávalók:

  • Spaghetti tészta (durumbúzából)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szelet feketeerdei sonka
  • 25 dkg vegán sajt
  • olívaolaj
  • só,bors, chilipaprika- ízlés szerint
  • 1 marék friss petrezselyemzöld
Forrás:naturablog

Elkészítés:

  1. Egy lábasban vizet forralunk, és a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük a spaghettit.
  2. Míg a víz forr, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk és csíkokra vágjuk. A sonkát szintén apró kockákra vagy csíkokra szeleteljük, és lereszeljük a sajtot.
  3. Egy serpenyőt meglocsolunk olívaolajjal, beletesszük a fokhagymát, a sonkát és a sajtot, majd 100 ml vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk chilipaprikával – és közepes lángon addig főzzük, míg krémes szószt nem kapunk.
  4. A petrezselymet felaprítjuk, és a forró krémes szószba tesszük – majd összekeverjük.
  5. Nagyjából ennyi idő alatt készül el a tésztánk is. A tésztát leszűrjük, összekeverjük a krémes szósszal, és már tálalhatjuk is!