Leégett a padlizsán? Sebaj, hozzátartozik ehhez a finom tészta recepthez
Furcsán hangzik, de mennyei ízt ad ennek az ételnek.
Általában mindenáron el akarjuk kerülni, hogy valami megégjen főzés közben. Ezzel az izgalmas és szuperfinom tésztarecepttel azonban más a helyzet. A tökéletes íz eléréséhez a padlizsánnak kicsit meg kell égnie a nyílt tűzön. Furcsán hangzik, de az íze isteni. Nem csak a pép fő át, hanem kellemesen intenzív, édes, füstös aroma alakul ki. És rögtön előjönnek a romantikus tábortűz érzések… Apropó: Ha pontos mennyiséget keresel, csalódni fogsz ebben a receptben. Ezzel a spaghettivel ízlés szerint mindent beledobunk az edénybe, ami kell. Hogy mennyi, az rajtad múlik.
Hozzávalók:
- spaghetti
- padlizsán
- fokhagyma
- menta
- petrezselyem zöldje
- vegán sajt
- Édes füstölt paprikapor
- olívaolaj

Elkészítés:
- A padlizsán héját egy késsel végigszurkáljuk.
- Egészben tegyük gáztűzhely nyílt lángjára, és a padlizsán méretétől függően időnként forgassuk meg a főzési idő alatt. Körülbelül 10 perc amíg a padlizsán teljesen meg nem ég, és az elszenesedett héja elkezd leválni. Ha nincs tűz a konyhában, használhatod a sütőben lévő grillt.
- A padlizsánt levesszük a tűzről, és éles késsel hosszában felvágjuk.
- Hagyjuk párologni.
- A tésztához sós vizet forralunk.
- Amíg a spaghetti megfő, kikanalazzuk a padlizsán belsejét, és félretesszük.
- Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megdinszteljük benne az apróra vágott fokhagymát.
- Hozzáadjuk a pépet, és rövid ideig együtt főzzük.
- Most villával pépesítsük krémesre a zöldségeket, közben adjuk hozzá a tésztából származó főzővíz egy részét.
- A vegán sajtot nagyon finomra reszeljük, és keverés közben a krémes péphez olvasztjuk.
- Ízesítjük borssal, pici sóval és ízlés és elérhetőség függvényében egy csipet füstölt paprikaporral.
- A spaghettit lecsepegtetjük, a fűszernövényeket apróra vágjuk és mindent összekeverünk a krémmel.
- Olívaolajjal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!