EgészségBlog

Leégett a padlizsán? Sebaj, hozzátartozik ehhez a finom tészta recepthez

Szerző: virag Közzétéve:

Furcsán hangzik, de mennyei ízt ad ennek az ételnek.

Általában mindenáron el akarjuk kerülni, hogy valami megégjen főzés közben. Ezzel az izgalmas és szuperfinom tésztarecepttel azonban más a helyzet. A tökéletes íz eléréséhez a padlizsánnak kicsit meg kell égnie a nyílt tűzön. Furcsán hangzik, de az íze isteni. Nem csak a pép fő át, hanem kellemesen intenzív, édes, füstös aroma alakul ki. És rögtön előjönnek a romantikus tábortűz érzések… Apropó: Ha pontos mennyiséget keresel, csalódni fogsz ebben a receptben. Ezzel a spaghettivel ízlés szerint mindent beledobunk az edénybe, ami kell. Hogy mennyi, az rajtad múlik.

Hozzávalók:

  • spaghetti
  • padlizsán
  • fokhagyma
  • menta
  • petrezselyem zöldje
  • vegán sajt
  • Édes füstölt paprikapor
  • olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A padlizsán héját egy késsel végigszurkáljuk.
  2. Egészben tegyük gáztűzhely nyílt lángjára, és a padlizsán méretétől függően időnként forgassuk meg a főzési idő alatt. Körülbelül 10 perc amíg a padlizsán teljesen meg nem ég, és az elszenesedett héja elkezd leválni. Ha nincs tűz a konyhában, használhatod a sütőben lévő grillt.
  3. A padlizsánt levesszük a tűzről, és éles késsel hosszában felvágjuk.
  4. Hagyjuk párologni.
  5. A tésztához sós vizet forralunk.
  6. Amíg a spaghetti megfő, kikanalazzuk a padlizsán belsejét, és félretesszük.
  7. Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megdinszteljük benne az apróra vágott fokhagymát.
  8. Hozzáadjuk a pépet, és rövid ideig együtt főzzük.
  9. Most villával pépesítsük krémesre a zöldségeket, közben adjuk hozzá a tésztából származó főzővíz egy részét.
  10. A vegán sajtot nagyon finomra reszeljük, és keverés közben a krémes péphez olvasztjuk.
  11. Ízesítjük borssal, pici sóval és ízlés és elérhetőség függvényében egy csipet füstölt paprikaporral.
  12. A spaghettit lecsepegtetjük, a fűszernövényeket apróra vágjuk és mindent összekeverünk a krémmel.
  13. Olívaolajjal tálaljuk.