EgészségBlog

Egészségkonyha otthonra: Itt a mennyei spárgapalacsinta receptje

Szerző: virag Közzétéve:

Hallottál már róla? Nem?! Akkor ideje kipróbálnod!

Az egészséges táplálkozás a hosszú élet kulcsa. A Lanserhof gyógyüdülő orvosai és táplálkozási szakértői az ételeket tekintik egészségünk alapjának, és kifejlesztették a híres LANS Energy Cuisine- t . Receptjeikkel segítenek a saját tested egyensúlyba hozásában, megmutatják hogyan töltődj fel és találd meg újra belső erejét. Szerencsére ez most otthon is lehetséges. Mert a Lanserhof szakértői egy csodálatos szakácskönyvet állítottak össze: “A táplálkozás gyógyító ereje” tele van gyakorlati tippekkel és egészséges receptekkel, amelyek a mindennapi használatra is alkalmasak. A kedvencem? Ez a tavaszias spárgapalacsinta, ami igazi csemege – próbáld ki!

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 1 piros chili paprika
  • 10 g koriander
  • 135 g tönkölyliszt
  • 60 g rizsliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 400 g zöldspárga
  • 1 ek olívaolaj

A salátához:

  • 400 g báránysaláta
  • 7 újhagyma
  • 1⁄2 citrom
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek szójaszósz
Forrás:Instagram/perfectionistliving

Elkészítés:

  1. A palacsintához a chili paprikát megmossuk, hosszában felvágjuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. A koriandert megmossuk és szárazra rázzuk, a leveleit leszedjük és apróra vágjuk, majd keverjük össze őket.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a tönköly- és rizslisztet fél teáskanál sóval, a sütőporral és készítsünk mélyedést a közepébe. Öntsük a saláta keveréket a mélyedésbe, és fokozatosan keverjük simára a lisztet, vigyázva, hogy ne keverjük túl erőteljesen.
  3. A spárgát megmossuk, a fás végeit levágjuk. Ha szükséges, meghámozzuk a szár alsó harmadát, majd hosszában kettévágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
  4. Válogassuk szét a báránysalátát, mossuk meg és szárítsuk meg.
  5. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
  6. Kifacsarjuk a citrom levét, és jól összekeverjük az olívaolajjal és a szójaszósszal. A salátát és az öntetet külön tegyük félre.
  7. A tésztából és a spárgából süssünk egymás után négy palacsintát. Ehhez egy bevonatos serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. A spárgafélék negyedét egymással párhuzamosan helyezzük a serpenyőbe. A spárgát közepes lángon, folyamatosan forgatva, enyhén megpirítjuk.
  8. Adjuk hozzá a palacsintatészta negyedét, és finom rázással oszlassuk el a tepsiben. A spárgapalacsintát addig sütjük, amíg a teteje megpuhul, az alja pedig aranybarnára nem válik, körülbelül 2,5 percig. Majd fordítsuk meg és süssük a második oldalon további két és fél percig aranybarnára.
  9. Keverjük össze a báránysalátát az öntettel. Ezt a palacsinták tetejére rendezzük, majd ezek tetejére újhagymát rakunk.