Egészségkonyha otthonra: Itt a mennyei spárgapalacsinta receptje
Hallottál már róla? Nem?! Akkor ideje kipróbálnod!
Az egészséges táplálkozás a hosszú élet kulcsa. A Lanserhof gyógyüdülő orvosai és táplálkozási szakértői az ételeket tekintik egészségünk alapjának, és kifejlesztették a híres LANS Energy Cuisine- t . Receptjeikkel segítenek a saját tested egyensúlyba hozásában, megmutatják hogyan töltődj fel és találd meg újra belső erejét. Szerencsére ez most otthon is lehetséges. Mert a Lanserhof szakértői egy csodálatos szakácskönyvet állítottak össze: “A táplálkozás gyógyító ereje” tele van gyakorlati tippekkel és egészséges receptekkel, amelyek a mindennapi használatra is alkalmasak. A kedvencem? Ez a tavaszias spárgapalacsinta, ami igazi csemege – próbáld ki!
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 1 piros chili paprika
- 10 g koriander
- 135 g tönkölyliszt
- 60 g rizsliszt
- 1 kk sütőpor
- Só
- 400 g zöldspárga
- 1 ek olívaolaj
A salátához:
- 400 g báránysaláta
- 7 újhagyma
- 1⁄2 citrom
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek szójaszósz

Elkészítés:
- A palacsintához a chili paprikát megmossuk, hosszában felvágjuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. A koriandert megmossuk és szárazra rázzuk, a leveleit leszedjük és apróra vágjuk, majd keverjük össze őket.
- Egy másik tálban keverjük össze a tönköly- és rizslisztet fél teáskanál sóval, a sütőporral és készítsünk mélyedést a közepébe. Öntsük a saláta keveréket a mélyedésbe, és fokozatosan keverjük simára a lisztet, vigyázva, hogy ne keverjük túl erőteljesen.
- A spárgát megmossuk, a fás végeit levágjuk. Ha szükséges, meghámozzuk a szár alsó harmadát, majd hosszában kettévágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
- Válogassuk szét a báránysalátát, mossuk meg és szárítsuk meg.
- Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
- Kifacsarjuk a citrom levét, és jól összekeverjük az olívaolajjal és a szójaszósszal. A salátát és az öntetet külön tegyük félre.
- A tésztából és a spárgából süssünk egymás után négy palacsintát. Ehhez egy bevonatos serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat. A spárgafélék negyedét egymással párhuzamosan helyezzük a serpenyőbe. A spárgát közepes lángon, folyamatosan forgatva, enyhén megpirítjuk.
- Adjuk hozzá a palacsintatészta negyedét, és finom rázással oszlassuk el a tepsiben. A spárgapalacsintát addig sütjük, amíg a teteje megpuhul, az alja pedig aranybarnára nem válik, körülbelül 2,5 percig. Majd fordítsuk meg és süssük a második oldalon további két és fél percig aranybarnára.
- Keverjük össze a báránysalátát az öntettel. Ezt a palacsinták tetejére rendezzük, majd ezek tetejére újhagymát rakunk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!