Naturablog

Mennyei rebarbarás pogácsa: Ez a legjobb recept a húsvéti villásreggelihez

Szerző: virag Közzétéve:

Ezt neked is el kell készítened az ünnepekre!

Van-e jobb alkalom a villásreggelire, mint a húsvét ? Határozottan azt gondolom, hogy nincs. Most egy fantasztikus sütemény receptjét hoztam el neked, ami nem csak finom, de tökéletes reggeli az ünnepi napindításhoz. Íme a szuperkönnyű vegán rebarbarás pogácsa!

Hozzávalók:

  • 120 g rebarbara  
  • 500 g tönkölyliszt  
  • 1 csomag sütőpor  
  • 50 g nádcukor  
  • 1 csipet tengeri só  
  • 1 csomag vaníliás cukor  
  • Egy citrom reszelt héja  
  • 125 g vegán vaj  
  • 250 g vegán natúr joghurt   
Forrás:Instagram/jankes.seelenschmaus

Elkészítés:

  1. A rebarbarát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a hideg vajat pelyhekben, és kézzel gyorsan morzsalékosra gyúrjuk.  
  3. Adjuk hozzá a tejszínes joghurtot és a rebarbarát, gyúrjuk tésztává, fedjük le és hűtsük 30 percig.  
  4. A tésztát negyedeljük, és minden darabot 3 cm vastagra nyújtunk a munkafelületen, majd kör alakúra formázzuk. Vágjuk ezt a kört hat részre mint egy tortát, anélkül, hogy elválasztanánk őket egymástól.
  5. Ezután süteményemelő segítségével sütőpapírra helyezzük az egész kört.
  6. Vízzel megkenjük a tetejét.
  7. 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát.
  8. A pogácsákat melegen, rebarbara- vagy eperlekvárral és vegén vajjal tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!