Mennyei rebarbarás pogácsa: Ez a legjobb recept a húsvéti villásreggelihez
Ezt neked is el kell készítened az ünnepekre!
Van-e jobb alkalom a villásreggelire, mint a húsvét ? Határozottan azt gondolom, hogy nincs. Most egy fantasztikus sütemény receptjét hoztam el neked, ami nem csak finom, de tökéletes reggeli az ünnepi napindításhoz. Íme a szuperkönnyű vegán rebarbarás pogácsa!
Hozzávalók:
- 120 g rebarbara
- 500 g tönkölyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 g nádcukor
- 1 csipet tengeri só
- 1 csomag vaníliás cukor
- Egy citrom reszelt héja
- 125 g vegán vaj
- 250 g vegán natúr joghurt

Elkészítés:
- A rebarbarát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a hideg vajat pelyhekben, és kézzel gyorsan morzsalékosra gyúrjuk.
- Adjuk hozzá a tejszínes joghurtot és a rebarbarát, gyúrjuk tésztává, fedjük le és hűtsük 30 percig.
- A tésztát negyedeljük, és minden darabot 3 cm vastagra nyújtunk a munkafelületen, majd kör alakúra formázzuk. Vágjuk ezt a kört hat részre mint egy tortát, anélkül, hogy elválasztanánk őket egymástól.
- Ezután süteményemelő segítségével sütőpapírra helyezzük az egész kört.
- Vízzel megkenjük a tetejét.
- 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztát.
- A pogácsákat melegen, rebarbara- vagy eperlekvárral és vegén vajjal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!