Ez a recept tavaszi lázba hoz: Medvehagymás kenyér gyógynövényekkel
A tavasz nem csak a küszöbön vár ránk, de ideális esetben a sütőnkben is. Legalábbis ha egy pillantást vetünk erre a finom medvehagymás kenyérre. Zöld színben, fűszernövényekkel ízesítve, vadvirágokkal díszítve, látványosan vonzza a szemet és egyben a medvehagyma felhasználásának egyik legízletesebb módja.
Jobb, ha nem húzzuk halasztjuk a medvehagymás receptek elkészítését, mert csak április végéig vagy május elejéig szerezhetjük be a leveleket, addig van szezonja. Éppen ezért azt ajánlom, azonnal próbáld ki a finom medvehagymás gyógynövényes kenyér receptjét, melyet pofonegyszerű elkészíteni, és te is garantáltan nagy rajongójává válsz majd.
Hozzávalók:
- 250 g tönkölyliszt
- ½ tk só
- 3,5 g száraz élesztő vagy ¼ kocka friss élesztő
- 150 ml langyos víz
- 1 marék medvehagyma
- gyógynövények

Elkészítés:
- A medvehagymát megmossuk, feldaraboljuk és botmixerrel pürésítjük.
- Először egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt, a sót és a kenyérfűszereket, majd gyúrjuk bele a medvehagymát és a vizet.
- A tésztát addig gyúrjuk, amíg homogén állagot nem kapunk, és 30 percig meleg helyen pihentetjük.
- Ismét összegyúrjuk és cipót formázunk. Hagyjuk még 30 percig pihenni.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra felső/alsó hőfokon. Kenjük meg a cipót vízzel, és díszítsük kerti fűszernövényekkel. (Egyszerűen nyomjuk bele a leveleket a tésztába, és ismét kenjük meg vízzel.)
- A medvehagymás kenyeret tíz percig sütjük 200 fokon, majd további 20 percig 180 fokon. (A fűszernövények megégésének elkerülése érdekében tegyünk sütőpapírt a kenyérre.)
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!