Fantasztikusan finom: Ez a cukormázas répatorta recept vegán – és tökéletes húsvétra!
Jobb, mint az eredeti verzió!
Az igazat megvallva a répatorta nincs évszakhoz kötve és egész évben szívesen fogyasztjuk. De amint közeledik a húsvét, sokkal gyakrabban jut eszünkbe a szaftos tészta és a krémes cukormáz. Valószínűleg azért, mert a húsvéti nyuszi szeret répát rágcsálni… Teljesen mindegy miért a közkedvelt sárgarépa kell nekünk, a répatorta felé fordulnak a gondolataink. Elvégre nem kell ok a sütéshez. Ez a recept vegán és cukormázas – ráadásul annyira finom, hogy jobb, ha elviszed az irodába, nehogy egyedül felfald az egészet!
Hozzávalók:
A tésztához
- 300 g sárgarépa
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 150 g cukor
- 1⁄2 tk vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1⁄2 bio citrom héja
- 1,5 tk fahéj
- 180 g darált dió (mandula és mogyoró keverve)
- 150 g olaj
- 1⁄2 bio citrom leve
- 100 g szénsavas ásványvíz
- (vegán puha vaj a formához)
A cukormázhoz és a díszítéshez:
- 200 g vegán krémsajt
- 50 g porcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
- ehető virágok a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés:
- A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
- Egy tálban először összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só, citromhéj, fahéj és dió).
- Adjuk hozzá az olajat, a reszelt sárgarépát, a citromlevet és az ásványvizet, majd habverővel keverjük rövid ideig.
- Kenjük ki a tepsit puha vegán vajjal, majd szórjuk be liszttel. Beleöntjük a masszát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 55 percig sütjük.
- A formában hagyjuk kihűlni.
- Ezután a vegán krémsajtot keverjük össze porcukorral, vaníliás cukorral és citromlével, majd kenjük a kihűlt tortára.
- Tálalás előtt hűtsük le a tortát, és ízlés szerint díszítsük ehető virágokkal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!