Naturablog

Fantasztikusan finom: Ez a cukormázas répatorta recept vegán – és tökéletes húsvétra!

Szerző: virag Közzétéve:

Jobb, mint az eredeti verzió!

Az igazat megvallva a répatorta nincs évszakhoz kötve és egész évben szívesen fogyasztjuk. De amint közeledik a húsvét, sokkal gyakrabban jut eszünkbe a szaftos tészta és a krémes cukormáz. Valószínűleg azért, mert a húsvéti nyuszi szeret répát rágcsálni… Teljesen mindegy miért a közkedvelt sárgarépa kell nekünk, a répatorta felé fordulnak a gondolataink. Elvégre nem kell ok a sütéshez. Ez a recept vegán és cukormázas – ráadásul annyira finom, hogy jobb, ha elviszed az irodába, nehogy egyedül felfald az egészet!

Hozzávalók:

A tésztához

  • 300 g sárgarépa
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g cukor
  • 1⁄2 tk vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1⁄2 bio citrom héja
  • 1,5 tk fahéj
  • 180 g darált dió (mandula és mogyoró keverve)
  • 150 g olaj
  • 1⁄2 bio citrom leve
  • 100 g szénsavas ásványvíz
  • (vegán puha vaj a formához)

A cukormázhoz és a díszítéshez:

  • 200 g vegán krémsajt
  • 50 g porcukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 ek citromlé
  • ehető virágok a díszítéshez (elhagyható)
Forrás:Instagram/alexas_backwelt

Elkészítés:

  1. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
  2. Egy tálban először összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, só, citromhéj, fahéj és dió).
  3. Adjuk hozzá az olajat, a reszelt sárgarépát, a citromlevet és az ásványvizet, majd habverővel keverjük rövid ideig.
  4. Kenjük ki a tepsit puha vegán vajjal, majd szórjuk be liszttel. Beleöntjük a masszát, és 160 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 55 percig sütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni.
  6. Ezután a vegán krémsajtot keverjük össze porcukorral, vaníliás cukorral és citromlével, majd kenjük a kihűlt tortára.
  7. Tálalás előtt hűtsük le a tortát, és ízlés szerint díszítsük ehető virágokkal.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!