Lélekeledel lustáknak: Ez a sült paradicsomleves szinte megfőzi magát
Íme a recept, amit te is egy életre meg fogsz jegyezni!
A főzés nem is lehetne egyszerűbb ezzel a recepttel. Csak tedd a zöldségeket a tálcára, majd helyezd őket a sütőbe és pürésítsd az egészet. Ezután már készen is van a lélekmelengető étel. A pörkölt aromáknak köszönhetően a paradicsomleves íze kellemesen csípős, tavaszias – és garantáltan minden, csak nem unalmas. A sült paradicsomlevest kedvünk szerint variálhatjuk – a paprika vagy édeskömény is remekül passzol hozzá. Legendásan jó pirított kenyérkockával vagy vegán sajtos melegszendviccsel.
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kis vöröshagyma
- 1-2 sárgarépa
- 4 ek olívaolaj
- 2 szál kakukkfű vagy rozmaring
- 250 ml zöldségalaplé, vagy víz
- 1/2 tk chili pehely
- Só, bors
- balzsamecet (elhagyható)

Elkészítés:
- A paradicsomokat megmossuk és a méretüktől függően félbe vagy negyedbe vágjuk. A hagymát megpucoljuk és negyedeljük, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és félbevágjuk. A sárgarépát megmossuk és nagy darabokra vágjuk
- Az egészet tepsibe terítjük fűszernövényekkel együtt, meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
- Összekeverjük és 200 fokon 35-40 percig sütjük, amíg minden megpuhul és megpirul.
- Öntsük azt egészet egy nagy serpenyőbe (ha szükséges, először távolítsuk el a rozmaring kemény szárát), adjunk hozzá zöldséglevest vagy vizet, majd botmixerrel pürésítsük.
- Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, chilivel és esetleg egy kevés balzsamecettel.
- Megszórjuk friss bazsalikommal, és ízlés szerint meglocsoljuk vegán tejszínnel.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!