Naturablog

Lélekeledel lustáknak: Ez a sült paradicsomleves szinte megfőzi magát

Szerző: virag Közzétéve:

Íme a recept, amit te is egy életre meg fogsz jegyezni!

A főzés nem is lehetne egyszerűbb ezzel a recepttel. Csak tedd a zöldségeket a tálcára, majd helyezd őket a sütőbe és pürésítsd az egészet. Ezután már készen is van a lélekmelengető étel. A pörkölt aromáknak köszönhetően a paradicsomleves íze kellemesen csípős, tavaszias – és garantáltan minden, csak nem unalmas. A sült paradicsomlevest kedvünk szerint variálhatjuk – a paprika vagy édeskömény is remekül passzol hozzá. Legendásan jó pirított kenyérkockával vagy vegán sajtos melegszendviccsel.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kis vöröshagyma
  • 1-2 sárgarépa
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 szál kakukkfű vagy rozmaring
  • 250 ml zöldségalaplé, vagy víz
  • 1/2 tk chili pehely
  • Só, bors
  • balzsamecet (elhagyható)
Forrás:Instagram/hungry_lankan

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat megmossuk és a méretüktől függően félbe vagy negyedbe vágjuk. A hagymát megpucoljuk és negyedeljük, a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és félbevágjuk. A sárgarépát megmossuk és nagy darabokra vágjuk
  2. Az egészet tepsibe terítjük fűszernövényekkel együtt, meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Összekeverjük és 200 fokon 35-40 percig sütjük, amíg minden megpuhul és megpirul.
  4. Öntsük azt egészet egy nagy serpenyőbe (ha szükséges, először távolítsuk el a rozmaring kemény szárát), adjunk hozzá zöldséglevest vagy vizet, majd botmixerrel pürésítsük.
  5. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, chilivel és esetleg egy kevés balzsamecettel.
  6. Megszórjuk friss bazsalikommal, és ízlés szerint meglocsoljuk vegán tejszínnel.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!