Színes, finom és egészséges: Ez a sárgarépaszósszal készült tészta tökéletes tavaszra
Szokatlanul hangzik? Nem csoda, hiszen sehol sem vagy olyan népszerű, mint a paradicsomszószos tészta. De érdemes kipróbálni. A recept gyorsan elkészíthető, remekül passzol a tavaszhoz és épp olyan különleges ízű, mint amilyen finom!
Kétségtelen, hogy a tészta és a paradicsom egy álomcsapat – és éppen ezért szívesebben kerülnek a tányérunkra együttesként. Egy új recepttel azonban arra szeretnélek ösztönözni, hogy lépj ki kulináris komfortzónádból és adj esélyt más zöldségeknek a tésztával. Nem csak a paradicsom illik csodálatosan a spaghettihez és társaihoz, a sárgarépa is színes és mindenekelőtt finom kombinációt eredményezhet.
Hozzávalók:
- 500 g tészta
- 400 g sárgarépa
- 200 ml zöldségleves
- 100 ml szójatej
- 2 ek vegán vaj
- 1 ek méz
- Só,bors

Elkészítés:
- Forraljuk fel a sós vizet, és főzzük ki a választott tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
- Közben meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát, egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, és megdinszteljük benne.
- Leöntjük a zöldséglével, hozzákeverjük a tejet és hozzáadjuk a mézet. Pároljuk körülbelül tíz percig.
- A sárgarépát a folyadékban pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a mártáshoz adjuk a tésztát, és már készen is van a mennyei ebéd.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!