Ezzel a vegán málnapudingos tart recepttel egyenesen Franciaországban fogod érezni magad
Ráadásul amilyen bonyolultan hangzik, pont annyira egyszerű elkészíteni.
Bármilyen szépnek is tűnik, nincs mindig időnk és pénzünk egy rövid hétvégi kirándulásra Párizsba. Annak érdekében, hogy továbbra is élvezhessük a francia hangulatot, egyszerűen süssük inkább meg ezeket a gyönyörű pudingos málnás tart desszerteket, amelyek (ellentétben a macaronokkal) rendkívül egyszerűen elkészíthetőek, és az ízük is hihetetlenül finom. Hidd el nekem, ha ezzel a desszerttel várod a vendégeket, el fognak ájulni! A recept egyébként vegán, így kivétel nélkül mindenki fogyaszthatja. Aki jobban szereti az áfonyát mint a málnát, az természetesen kicserélheti– vagy keverheti, ha nem tudja eldönteni.
Hozzávalók az omlós tésztához:
- 250 g liszt
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g hideg vegán vaj
- kb 40 ml hideg víz
Hozzávalók a pudingos töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 30 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 450 ml szójatej
A tetejére:
- kb 200 g málna
- kb 50 g porcukor

Elkészítés:
- Először elkészítjük a pudingos tölteléket: keverjük össze egy edényben a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot.
- Ezután a tűzhelyen felmelegítjük a szójatejet, és amikor forrni kezd, habverővel belekeverjük a pudingporos kevéret, majd pudinggá főzzük.
- A tűzről levéve egy tálba öntjük, fóliával letakarva legalább három órán keresztül hűlni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a tésztát a tortákhoz. Ehhez a lisztet a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük, a darabokban beleszórjuk a hideg vajat.
- Kézzel omlós tésztává dolgozzuk, részletekben adjuk hozzá a vizet.
- Ha a tészta összeállt, akkor tökéletes. Fóliába csomagolva körülbelül 45 percre hűtőbe tesszük.
- Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformákat.
- Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki az omlós tésztát körülbelül öt milliméter vastagságúra. Ráhelyezzük a formákat, kiszaggatjuk a tésztát, és az ujjainkkal a formákba nyomkodjuk.
- Villával megszurkáljuk, és 160°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
- A pudingot botmixerrel vagy habverővel néhány percig jól összekeverjük.
- Kanállal rákenjük a tartelletekre, kiválogatjuk a bogyókat és ráhelyezzük. Végül megszórjuk porcukorral.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!