EgészségBlog

Ezzel a vegán málnapudingos tart recepttel egyenesen Franciaországban fogod érezni magad

Szerző: virag Közzétéve:

Ráadásul amilyen bonyolultan hangzik, pont annyira egyszerű elkészíteni.

Bármilyen szépnek is tűnik, nincs mindig időnk és pénzünk egy rövid hétvégi kirándulásra Párizsba. Annak érdekében, hogy továbbra is élvezhessük a francia hangulatot, egyszerűen süssük inkább meg ezeket a gyönyörű  pudingos málnás tart desszerteket, amelyek (ellentétben a macaronokkal) rendkívül egyszerűen elkészíthetőek, és az ízük is hihetetlenül finom. Hidd el nekem, ha ezzel a desszerttel várod a vendégeket, el fognak ájulni! A recept egyébként vegán, így kivétel nélkül mindenki fogyaszthatja. Aki jobban szereti az áfonyát mint a málnát, az természetesen kicserélheti– vagy keverheti, ha nem tudja eldönteni.

Hozzávalók az omlós tésztához:

  • 250 g liszt
  • 80 g cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g hideg vegán vaj
  • kb 40 ml hideg víz

Hozzávalók a pudingos töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 450 ml szójatej

A tetejére:

  • kb 200 g málna
  • kb 50 g porcukor
Forrás:Instagram/martinauerbrot

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a pudingos tölteléket: keverjük össze egy edényben a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot.
  2. Ezután a tűzhelyen felmelegítjük a szójatejet, és amikor forrni kezd, habverővel belekeverjük a pudingporos kevéret, majd pudinggá főzzük.
  3. A tűzről levéve egy tálba öntjük, fóliával letakarva legalább három órán keresztül hűlni hagyjuk.
  4. Közben elkészítjük a tésztát a tortákhoz. Ehhez a lisztet a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük, a darabokban beleszórjuk a hideg vajat.
  5. Kézzel omlós tésztává dolgozzuk, részletekben adjuk hozzá a vizet.
  6. Ha a tészta összeállt, akkor tökéletes. Fóliába csomagolva körülbelül 45 percre hűtőbe tesszük.
  7. Kivajazzuk és lisztezzük a tortaformákat.
  8. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki az omlós tésztát körülbelül öt milliméter vastagságúra. Ráhelyezzük a formákat, kiszaggatjuk a tésztát, és az ujjainkkal a formákba nyomkodjuk.
  9. Villával megszurkáljuk, és 160°C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  10. A pudingot botmixerrel vagy habverővel néhány percig jól összekeverjük.
  11. Kanállal rákenjük a tartelletekre, kiválogatjuk a bogyókat és ráhelyezzük. Végül megszórjuk porcukorral.