Naturablog

15 perc alatt kész: Ez a zöldségtál recept alacsony szénhidráttartalmú, könnyen elkészíthető, és garantáltan feltölt

Szerző: virag Közzétéve:

Ami nagyon hiányzik az itthoni irodából, az az ebéd a kollégáimmal. Ehelyett minden nap gyötör a kérdés: mit egyek, mit főzzek ma? Számomra gyorsnak, laktatónak, egészségesnek kell lennie az ételnek, hogy délutánra ne fogyjon el az energiám. A mai kajavészhelyzetben elővarázsoltam egy receptet csicseriborsóval, ami vegán, kevés hozzávalót igényel. Ráadásul utána garantáltan nem lesz fáradtságrohamod, mert  szénhidrátszegény – és amúgy finom. Mindenképpen ki kell próbálnod neked is!

Hozzávalók:

  • 1 üveg csicseriborsó
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • egy kis paradicsompüré
  • 1 doboz kockára vágott paradicsom
  • 1 kis chili paprika
  • só és bors
  • friss koriander
  • 1/2 vegán feta
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót szűrőedényben leszűrjük, és vízzel megmossuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és egy serpenyőben az olajon áttetszővé pároljuk.
  3. A fokhagymagerezdeket összetörjük és hozzáadjuk.
  4. Adjunk hozzá egy kis paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk meg.
  5. A chilipaprikát csíkokra vágjuk, és szintén rövid ideig megdinszteljük.
  6. Most mindent leborítunk a feldarabolt a paradicsommal. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, vagy finomítjuk keleti fűszerekkel, mint például paprika, kurkuma, curry vagy kömény.
  7. Végül tegyünk mindent egy tálba, és díszítsük friss korianderrel.
  8. Egy extra adag fehérjéhez szívesen teszek hozzá pár vegán feta kockát feltétként.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!