15 perc alatt kész: Ez a zöldségtál recept alacsony szénhidráttartalmú, könnyen elkészíthető, és garantáltan feltölt
Ami nagyon hiányzik az itthoni irodából, az az ebéd a kollégáimmal. Ehelyett minden nap gyötör a kérdés: mit egyek, mit főzzek ma? Számomra gyorsnak, laktatónak, egészségesnek kell lennie az ételnek, hogy délutánra ne fogyjon el az energiám. A mai kajavészhelyzetben elővarázsoltam egy receptet csicseriborsóval, ami vegán, kevés hozzávalót igényel. Ráadásul utána garantáltan nem lesz fáradtságrohamod, mert szénhidrátszegény – és amúgy finom. Mindenképpen ki kell próbálnod neked is!
Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 1 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- egy kis paradicsompüré
- 1 doboz kockára vágott paradicsom
- 1 kis chili paprika
- só és bors
- friss koriander
- 1/2 vegán feta

Elkészítés:
- A csicseriborsót szűrőedényben leszűrjük, és vízzel megmossuk.
- A hagymát felkockázzuk, és egy serpenyőben az olajon áttetszővé pároljuk.
- A fokhagymagerezdeket összetörjük és hozzáadjuk.
- Adjunk hozzá egy kis paradicsompürét, és rövid ideig pirítsuk meg.
- A chilipaprikát csíkokra vágjuk, és szintén rövid ideig megdinszteljük.
- Most mindent leborítunk a feldarabolt a paradicsommal. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, vagy finomítjuk keleti fűszerekkel, mint például paprika, kurkuma, curry vagy kömény.
- Végül tegyünk mindent egy tálba, és díszítsük friss korianderrel.
- Egy extra adag fehérjéhez szívesen teszek hozzá pár vegán feta kockát feltétként.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!