Jobb, mint az avokádó: A pirítósra helyezett borsó fenntartható, egészséges és finom -íme a recept
Az avokádó az utóbbi időben egy kicsit rossz hírnek örvend – persze nem az íze miatt. A szállítási utak túl hosszúak, a termesztés során a vízfogyasztás túl magas, és a munkások körülményei is rosszak. De mi a tökéletes alternatíva? A borsó! Igen, jól hallottad. Csak ne gondolj arra a szomorú, túlfőtt borsókonzervre. A friss borsó ropogós finomság, és ami a legjobb: fagyasztva majdnem olyan jó az íze mintha friss lenne. A borsó magas rosttartalmú, alacsony zsírtartalmú, és jó forrása az antioxidáns A- és C-vitaminnak. Pépesítve vagy villával durván pépesítve tökéletes avokádós kenyér alternatívát alkot. Nem csak vizuálisan. A borsókrém receptje tökéletes gyors reggeli, ebéd vagy egészséges vacsora – és kevesebb mint tíz perc alatt az asztalra kerül.
Hozzávalók:
- 2 csésze fagyasztott borsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk citromlé és citromhéj
- 5-10 friss mentalevél
- Só, bors

Elkészítés:
- Olvasszuk fel a borsót. Ha azt szeretnénk, hogy gyorsan elkészüljön, egyszerűen öntsünk egy kevés forrásban lévő vizet a borsóra, és áztassuk be rövid ideig. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- A borsót lecsepegtetjük, és a fokhagymával, citromlével és mentával a turmixgépbe tesszük. Ízlés szerint olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük. Ismét turmixoljuk krémesre.⠀⠀
- Pirított kenyérre tesszük, citromhéjjal és feltétekkel befedjük, és azonnal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!