EgészségBlog

Zöld istennő leves: A finom vegán immunerősítő receptje

Szerző: virag Közzétéve:

A legideálisabb tavaszindító étel.

Green Goddess Soup a TikTok jelenlegi kedvence, és nem véletlenül. Ízletesen tápláló leves, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyekkel most távol tarthatjuk a megfázást és a fáradtságot. A zöld istennő leves nem csak mennyei ízű, hanem élénkzöld, és jó közérzetet keltő. Végül is a zöld a tavasz színe, és már nagyon várjuk a vidám napsütéses időszakot.

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 rúd zeller
  • 1 hüvelykujjnyi darab gyömbér
  • 1 l zöldségleves alaplé
  • 1 kis brokkoli
  • 2 marék borsó
  • 2-3 marék bébispenót
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor menta
  • 2 tk citromlé és héja
  • 1 kis doboz kókusztej (elhagyható)
  • Só, bors
Forrás:Instagram/veggie_intervention

Elkészítés:

  1. Egy nagy edényben hevítsünk olívaolajat közepesen magas hőmérsékleten. A póréhagymát és a zellert néhány percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és további 2 percig pirítjuk.
  2. Felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a brokkolit. Fedjük le és forraljuk fel. Amikor a leves felforrt, csökkentsük a hőt, és forraljuk tovább körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a borsót, és további 2 percig pároljuk. Ha szeretjük, most hozzáadhatjuk a kókusztejet.
  3. Levesszük a tűzről, és a leveshez adjuk a spenótot, a mentát, a bazsalikomot és a petrezselymet. Botmixerrel mindent simára és krémesre pürésítünk. Ízlés szerint friss citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Egy csepp olívaolajjal vagy valamilyen vegán krémmel tálaljuk.
  4. Egyéb díszítésnek pirított kenyérkocka, pirított hagyma vagy uborkaszeletek alkalmasak.