Jobb, mint a lasagne! Ez a zöldséges padlizsános vegán Parmigiana neked is a kedvenced lesz
Mind a tíz ujjad megnyalod utána.
Az olasz konyhában rengeteg isteni ízű gyorsétel létezik – és vannak olyan ételek, amelyek minden erőfeszítést megérnek. A Parmigiana di melanzane a második kategóriába tartozik. Bárki, aki evett egy fantasztikus Parmigiana -t, újra és újra meg fogja tenni az erőfeszítést, hogy elkészíti. Mert a zsenge padlizsánból, fűszeres paradicsomszószból, vegán mozzarellából és vegán parmezánból készült recept azonnal függőséget okoz! És még a lasagne -nál is jobb, mert itt senkinek nem hiányzik a hús és a tészta. Ráadásul ezt a vegán receptet könnyű elkészíteni, és csak 45 perccel a tálalás előtt kell betenni a sütőbe. Egy igazi kényelemétel, ami boldoggá tesz!
Hozzávalók:
- 3-4 közepes padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 2 doboz apróra vágott konzerv paradicsom
- 3-4 golyó vegán mozzarella
- 200 g vegán parmezán
- friss bazsalikom

Elkészítés:
- A padlizsánt 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk és megszórjuk egy pici sóval. Hagyjuk állni legalább 15-20 percig (ez eltávolítja a keserű anyagokat!), majd törölje szárazra ruhával.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, és a sütőben legalább 200 fokon mindkét oldalát körülbelül tíz percig sütjük, amíg a padlizsán enyhén megpirul.
- Amíg a padlizsán a sütőben van, készíthetjük rá a szószt. Olívaolajon megpirítjuk a fokhagymát és a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sóval, borssal, egy csipet cukorral ízesítjük, majd fél órán át pároljuk, amíg szép krémes nem lesz a szósz.
- Egy rakott edényt megkenünk olívaolajjal. Ezután adjunk hozzá egy réteg padlizsánt, és kenjük meg a főtt szósszal. Ne túl sokkal, ha nem akarjuk, hogy a padlizsán belefulladjon a paradicsomszószba. De nem is túl kevéssel, hogy a padlizsán azonnal felszívjon mindent és kiszáradjon.
- Egy kis bazsalikomot szedünk a paradicsomszószra. A tetejére egy réteg vegán parmezán és néhány csík vegán mozzarella kerül. Addig ismételjük ezt a folyamatot, amíg el nem fogy a padlizsán, majd paradicsomszósszal, parmezánnal és kevés olívaolajjal fejezzük be.
- Tegyük a parmigiánát a sütőbe 160 fokra legalább 45 percre, és várjuk meg, amíg a hozzávalók elolvadnak. Csak szúrjuk meg egy késsel – ha vajpuhára sült, akkor kész.
- A Parmigiana egyébként langyosan a legfinomabb, soha nem közvetlenül a sütőből fogyasztva. Sok friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!