Naturablog

Almás leveles tésztás rózsák: Ez a legcsodálatosabb recept, amit valaha láttál

Szerző: virag Közzétéve:

Nagyszerű édesség, ami bármilyen napszakban jólesik -mindössze négy összetevőből.

Imádjuk a leveles tésztát, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható, és bármit elkészíthetünk belőle villámgyorsan. Ez a recept nem csak finom, de a szemet is gyönyörködteti. A leveles tészta rózsákat almával töltjük meg, a tetejét fahéjjal hintjük – így egy olyan recept, amely ideális reggelire, süteményhelyettesítőként vagy desszertként. Kell még mondanom valamit, vagy már gondolatban formálod a legfinomabb rózsacsokrot a szeretteidnek?

Hozzávalók:

  • 300 g leveles tészta
  • 2 db alma
  • 50 g cukor
  • fahéj
Forrás:Instagram/kochrezepte

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almát megmossuk, félbevágjuk és kivesszük a magházát. Ezután vékony szeletekre vágjuk – lehetőleg olyan vékonyra, hogy rugalmasak legyenek.
  2. Tegyünk egy pohár vizet egy serpenyőbe, adjunk hozzá cukrot, és forraljuk fel, hogy feloldódjon. Helyezzük az almaszeleteket körülbelül két-három percre a forró lébe. 
  3. A leveles tésztát kinyújtjuk, és a hosszú oldalát 3 cm széles csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket egymás mellé helyezzük a csíkokra úgy, hogy a kerek oldala kissé túlnyúljon a szélén.
  4. A leveles tésztát feltekerjük, hogy az almaszeletekből rózsa legyen. Szórjuk meg az almás leveles tészta rózsákat fahéjjal. 
  5. Helyezzük a rózsákat közvetlenül egy tepsire, vagy tegyük őket egy muffinsütőbe – ez segít megőrizni formájukat sütés közben, és 30 percig sütjük. 
  6. Hagyjuk kissé hűlni, és melegen élvezzük. 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!