Almás leveles tésztás rózsák: Ez a legcsodálatosabb recept, amit valaha láttál
Nagyszerű édesség, ami bármilyen napszakban jólesik -mindössze négy összetevőből.
Imádjuk a leveles tésztát, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható, és bármit elkészíthetünk belőle villámgyorsan. Ez a recept nem csak finom, de a szemet is gyönyörködteti. A leveles tészta rózsákat almával töltjük meg, a tetejét fahéjjal hintjük – így egy olyan recept, amely ideális reggelire, süteményhelyettesítőként vagy desszertként. Kell még mondanom valamit, vagy már gondolatban formálod a legfinomabb rózsacsokrot a szeretteidnek?
Hozzávalók:
- 300 g leveles tészta
- 2 db alma
- 50 g cukor
- fahéj

Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az almát megmossuk, félbevágjuk és kivesszük a magházát. Ezután vékony szeletekre vágjuk – lehetőleg olyan vékonyra, hogy rugalmasak legyenek.
- Tegyünk egy pohár vizet egy serpenyőbe, adjunk hozzá cukrot, és forraljuk fel, hogy feloldódjon. Helyezzük az almaszeleteket körülbelül két-három percre a forró lébe.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, és a hosszú oldalát 3 cm széles csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket egymás mellé helyezzük a csíkokra úgy, hogy a kerek oldala kissé túlnyúljon a szélén.
- A leveles tésztát feltekerjük, hogy az almaszeletekből rózsa legyen. Szórjuk meg az almás leveles tészta rózsákat fahéjjal.
- Helyezzük a rózsákat közvetlenül egy tepsire, vagy tegyük őket egy muffinsütőbe – ez segít megőrizni formájukat sütés közben, és 30 percig sütjük.
- Hagyjuk kissé hűlni, és melegen élvezzük.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!