Naturablog

Mostantól ez a recept sem hiányozhat a reggelinél: A vegán joghurtos zsemle ilyen könnyen elkészíthető

Szerző: virag Közzétéve:

Ennél jobb napindítót el sem tudsz majd képzelni a kellemes hétvégéhez!

Aludni egy nagyot és lassan kezdeni a napot a saját tempónkban– kávéillattal az orunkban és egy bő reggelivel. Így képzeljük el a tökéletes hétvégét, igaz? Akkor ez a finom vegán joghurtos zsemle recept sem hiányozhat! A vaj és lekvár kulináris kísérője, a vegán joghurtnak köszönhetően sokkal egészségesebb és otthon is könnyen süthető. 

Hozzávalók:

  • 300 g rozsliszt
  • 200 g búzaliszt
  • 100 g vegán natúr joghurt
  • 25 g élesztő
  • 25 g szobahőmérsékletű vegán vaj
  • 10 g só
  • 10 g cukor
  • 5 g almaecet
  • 250 g szobahőmérsékletű víz
Forrás:Instagram/georgeats

Elkészítés:

  1. Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, először lassan turmixoljuk botmixerrel négy percig, majd gyorsan 30 másodpercig. Nyújtós tésztává gyúrjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. Körülbelül kilenc zsemlét formázunk, a tetejét enyhén belenyomkodjuk némi rozslisztbe – ettől később szép kérge lesz. 
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a zsemléket. Fedjük le és hagyjuk újra kelni 30 percig. 
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokon. A tekercseket kissé bevágjuk, és a középső polcon körülbelül 24 percig sütjük. 
  5. Hagyjuk kicsit kihűlni, de lehetőleg melegen élvezzük! 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!