Mostantól ez a recept sem hiányozhat a reggelinél: A vegán joghurtos zsemle ilyen könnyen elkészíthető
Ennél jobb napindítót el sem tudsz majd képzelni a kellemes hétvégéhez!
Aludni egy nagyot és lassan kezdeni a napot a saját tempónkban– kávéillattal az orunkban és egy bő reggelivel. Így képzeljük el a tökéletes hétvégét, igaz? Akkor ez a finom vegán joghurtos zsemle recept sem hiányozhat! A vaj és lekvár kulináris kísérője, a vegán joghurtnak köszönhetően sokkal egészségesebb és otthon is könnyen süthető.
Hozzávalók:
- 300 g rozsliszt
- 200 g búzaliszt
- 100 g vegán natúr joghurt
- 25 g élesztő
- 25 g szobahőmérsékletű vegán vaj
- 10 g só
- 10 g cukor
- 5 g almaecet
- 250 g szobahőmérsékletű víz

Elkészítés:
- Keverjük össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, először lassan turmixoljuk botmixerrel négy percig, majd gyorsan 30 másodpercig. Nyújtós tésztává gyúrjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- Körülbelül kilenc zsemlét formázunk, a tetejét enyhén belenyomkodjuk némi rozslisztbe – ettől később szép kérge lesz.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhelyezzük a zsemléket. Fedjük le és hagyjuk újra kelni 30 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokon. A tekercseket kissé bevágjuk, és a középső polcon körülbelül 24 percig sütjük.
- Hagyjuk kicsit kihűlni, de lehetőleg melegen élvezzük!
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!