Tökéletes tészta recept: Az orecchitte brokkolival kevesebb, mint 20 percet vett igénybe
Hozd el a nyarat a tányérodra.
Februárban általában a mélyponton van a hangulatunk – és a kulináris étkezésünk is. Apály van a piacon és a zöldségesnél- Káposzta, fehérrépa, póréhagyma… Aki túlnyomóan szezonálisan próbál étkezni, az legkésőbb mostanra eléggé elfáradt. Az Orecchiette brokkolival egy kis nyári hangulatot visz a tányérunkra. A dél-olaszországi, napsütötte Puglia tészta klasszikusa friss és nyárias, mert a fokhagymának, parmezánnak, citromnak köszönhetően a brokkoli friss és ropogós ízű lesz. És mivel a brokkolit és a tésztát 1:1 arányban használjuk, a recept szinte főzelékként működik.
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 bio citrom
- 1 marék reszelt vegán parmezán
- 1/2 tk chili pehely
- olivaolaj
- 1 ek vegán vaj
- 150 g orecchiette tészta

Elkészítés:
- A brokkolit megmossuk és a szárával együtt falatnyi darabokra vágjuk. Tegyük egy nagy fazékba sós vízzel.
- A tésztát a csomagolás utasításai szerint főzzük ki. Adjuk hozzá a brokkolit négy perccel a főzési idő vége előtt.
- Közben felforrósítunk egy serpenyőben némi olívaolajat. A fokhagymát apró szeletekre vágjuk, a citromot jól megmossuk, héjával együtt apró darabokra vágjuk.
- A serpenyőben mérsékelt lángon pároljuk meg a fokhagymát a szárított chilivel. De vigyázzunk: a fokhagyma nem barnulhat meg, különben keserű lesz.
- Adjuk hozzá az apróra vágott citromot, és pároljuk néhány percig.
- Öntsünk egy kis merőkanálnyi főzővizet a serpenyőbe, és adjunk hozzá egy evőkanál vajat.
- A tésztát és a brokkolit lecsepegtetjük (a tésztavíz egy részét félrerakjuk), és közvetlenül a serpenyőbe tesszük.
- Reszeljünk rá bőven vegán parmezánt, tetszés szerint keverjünk hozzá még kevés főzővizet, jól keverjük össze az egészet és ízesítsük sóval, borssal.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!