EgészségBlog

Tavaszi ízek: Gnocchi mandulával és citromos pestoval 

Szerző: virag Közzétéve:

Készülj fel lélekben a napsütésre!

Kevés erőfeszítés, sok lelki táplálék: ez a gnocchi mandulából és citromból készült pestóval ideálisak ebédre. A pesto szupergyorsan összekeverhető, a mandulában található többszörösen telítetlen zsírsavak pedig serkentik az agyat. 

Hozzávalók:

  • 1 kg gnocchi
  • 100 g pirított és sózott mandula
  • 200 ml mandula tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • Fél citrom reszelt héja
  • petrezselyem, finomra vágva
  • só, bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A gnocchihoz egy fazék sós vizet felforralunk.
  2. Tegyük turmixgépbe a mandulát, a mandula tejszínt és az olívaolajat. Turmixoljuk krémesre – körülbelül 5 percig. 
  3. Ezután keverjük hozzá a citromhéjat, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  4. A friss gnocchit forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a felszínre, majd azonnal csepegtessük le.
  5. Ugyanabban az edényben felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a gnocchit, és felöntjük a mandulakrémes szósszal. 
  6. Rövid ideig főzzük, majd levesszük a tűzről, és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.