Naturablog

Minden vágyunkat azonnal kielégíti: Pasta alla Norma padlizsánnal 

Szerző: virag Közzétéve:

Februárban már mindannyian napfényre vágyunk, főleg a tányérunkon. A legjobb erre egy gyors tésztaétel, amitől azonnal Olaszországról álmodozunk. Mit szólnál a Pasta alla Normához? Tiszta, kényelmes étel, mert a vegán ételre párolt padlizsánból és paradicsomból készült szósz kerül. Adjunk hozzá reszelt vegán sajtot – és az olaszországi enyhe nyári éjszakák érzése beköltözik konyhánkba.

A recept nagyon egyszerű – a fantasztikus müncheni ételbloggertől és Madame Cuisine séftől származik. Mindig remek főzési ötletei vannak az Instagram -fiókján, amit érdemes követni. Most elhoztam tőle a fantasztikus  Pasta alla Norma vegán receptjét.

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 400 g kockára vágott paradicsom (konzerves)
  • Törjünk össze 1/2 tk édesköménymagot mozsárban
  • 1/4 tk chili pehely
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1/2 tk szárított rozmaring
  • só, bors
  • 3-4 szál bazsalikom
  • 100 g vegán sajt
  • 300 g penne vagy bármilyen más tészta
Forrás:Instagram/lauriesfoodanddrink

Elkészítés:

  1. A darált édesköménymagot a chilivel együtt egy tapadásmentes serpenyőben három-négy percig pirítjuk. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
  2. A padlizsánt kis kockákra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. Melegítsünk fel 4 evőkanál olívaolajat ugyanabban a serpenyőben, ahol a fűszereket pirítottuk, a padlizsánt és a fokhagymát három-négy percig pároljuk.
  3. Leöntjük a fehérborral, és felforraljuk. Ezután csökkentsük a hőt, és fedjük le a serpenyőt. Lassú tűzön pároljuk a padlizsánt legalább 20-25 percig, amíg szépen megpuhul. 
  4. Amint a padlizsán megpuhult, bőségesen fűszerezzük sóval, borssal, valamint szárított kakukkfűvel és rozmaringgal. Adjuk hozzá a paradicsomot és egy csepp vizet, ha a szósz túl sűrű. Hagyjuk a szószt fedő nélkül lassú tűzön párolni további 15-20 percig.
  5. Közben a tésztát egy nagy fazék sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük.
  6. A bazsalikomot öblítsük le és rázzuk szárazra, szedjük le a leveleit és vágjuk apróra. A vegán sajtot lereszeljük.
  7. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük és lecsepegtetjük. Tartsuk meg a tésztafőző víz egy részét. Adjuk hozzá a tésztát a serpenyőben lévő szószhoz, és óvatosan keverjük össze. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tésztavizet.
  8. A tésztát tányérokra osztjuk, és reszelt sajttal és friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!