EgészségBlog

Krémes paprikaleves: A valaha volt legegyszerűbb recept 

Szerző: virag Közzétéve:

Egyszerű levesreceptet keresel? Elmondom, hogyan készíthetsz pár lépésben szuper aromás paprikalevest.

Amikor kint hideg és zord idő van, olyan ételekre vágyunk, amelyek felmelegítenek bennünket. Sajnos gyakran nyúlunk a klasszikus mirelit ételekhez, mert gyorsan megvannak, és persze nem kell titkolnunk, hihetetlenül finomak. De itt az ideje egy kicsit egészségessebb életmódra váltanunk. Ma egy csodálatosan aromás paprikaleves receptjét mutatom be, mely testet-lelket melengető. 

A paprikaleves gyorsan elkészíthető és hihetetlenül egyszerűen, ezért kezdőknek is kiváló -és mindazoknak, akik félnek a paprika hámozásától. Receptemben ugyanis elárulok egy ötletes trükköt, amellyel könnyedén eltávolíthatjuk a héját a pirospaprikáról.

Összetevők:

  • 1 kg paprika
  • 2 nagy hagyma
  • 1,5 l zöldségleves
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze rizstejszín
  • olívaolaj
  • Só, bors
  • balzsamecet
Forrás:Pinterest

Elkészítés: 
1. Az első lépésben el kell távolítanunk a héjat a paprikákról. A legegyszerűbb úgy hámozni, ha a paprikát betesszük a sütőbe. Először megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk a paprikát. 
2. A felezett paprikákat a vágott oldalukkal lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Ezután betesszük őket az előmelegített sütőbe, és 220 fokon kb 15 percig sütjük, amíg a héja megsötétül. 
3. A paprikákat sütés után azonnal zárható műanyag zacskóba helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Néhány perc múlva egyszerűen húzzuk le a bőrét a kezünkkel. 
Mellesleg:A pörkölési folyamat nem csak a hámozást teszi szuperkönnyűvé, de az egésznek íz szempontjából is van értelme, mert pörkölés után a paprika különleges édes pörkölt aromát fejleszt ki és hihetetlenül jó ízű lesz. 
4. A hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk át benne a felkockázott hagymát. A paprikát kockákra vágjuk, és hozzáadjuk, egy kis sóval és borssal ízesítjük. 
5. Ha szükséges, helyezzük a zöldségeket egy kicsit nagyobb lábasba, majd öntsük le a zöldségalaplével. A fokhagymát meghámozzuk, és fokhagymanyomón keresztül hozzáadjuk. Hagyjuk a levest közepes lángon főni körülbelül 30 percig fedővel. 
6. Amikor minden szép és puha, hozzáadjuk a rizstejszínt, és összekeverjük. Ezután botmixerrel óvatosan pürésítjük a levest. Röviden újra felforraljuk, majd sóval, borssal és balzsamecettel ízesítjük. A balzsamecet csodálatosan passzol az édes, aromás paprikához. 
7. Osszuk el a levest a tányérok között. Ha szeretnénk, díszíthetjük őket egy kis vegán tejföllel vagy friss fűszernövényekkel. Jól illik az ételhez a bagett vagy a kenyér.