EgészségBlog

Vegán rizsserpenyő színes zöldségekkel: Villámrecept

Szerző: virag Közzétéve:

Finom vegán receptet keresel? Akkor nagyon jó helyen jársz. Ma szeretném bemutatni nektek a brokkolival, paprikával és mennyei curry szójaszósszal készült rizses serpenyőt.

Ma bemutatom az egyik abszolút kedvenc receptemet a vegán konyhából, méghozzá egy rizses serpenyőt sok színes zöldséggel. A rizses serpenyő mennyei ízű, laktató és villámgyors. 

Hozzávalók:

  • 300 g basmati rizs
  • 300 gramm brokkoli
  • 2 zöldpaprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 fokhagyma
  • 2 ek curry por
  • 2 tk zöldségleves
  • 2 tk curry paszta
  • 4 ek szójaszósz
  • olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés: 
1. A rizst a csomagon lévő utasítások szerint elkészítjük. Ha szereted, kicsit csökkentheted a vizet, és helyette kókusztejet adhatsz a rizshez, ettől a különösen krémes lesz, és később jobban kiegészül a curry szósszal. 
2 . A brokkolit megmossuk, és a virágokat szétválasztjuk. Ezután a brokkolit egy serpenyőben kevés vízzel megpároljuk. Alternatív megoldásként használhatunk fagyasztott brokkolit is, amit egyszerűen kiolvaszthatunk a mikróban. Ezután csepegtessük le a brokkolit, és öntsük ki a kapott folyadékot. 
3. A paprikát és az újhagymát megmossuk. A paprikák belsejét eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az újhagymát karikákra vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, és szintén apró kockákra vágjuk. 
4. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, felaprítjuk. Alternatív megoldásként később fokhagymaprésen keresztül beletehetjük a serpenyőbe.
5. A rizst lecsepegtetjük, villával felkavarjuk, majd hagyjuk még kicsit a fazékban. Vegyük le a meleg tűzhelyről, de tegyük rá a fedőt. 
6. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és először hozzáadjuk a sárgarépa darabokat. Körülbelül 5 perc múlva adjuk hozzá a borsdarabkákat, és hagyjuk rövid ideig pirítani. Ezután hozzáadjuk a brokkolit és az újhagymát, az egészet még 5 percig pirítjuk. 
7. Nem sokkal a vége előtt adjuk hozzá a fokhagymát, a curry port, és öntsünk le mindent a zöldséglével. Pároljuk körülbelül 2 percig. 
8. Közben a currypasztát és a szójaszószt egy külön tálba tesszük, és csomómentesre keverjük. Ezután a szójaszószos curry pasztát keverjük a zöldségekhez, amíg teljesen fel nem oldódik. 
9. Utolsó lépésben tegyük a rizst a serpenyőbe, keverjük össze, hagyjunk egy pillanatra mindent összeforrni, amíg szép színt nem kap és készen is vagyunk.