Hamupipőke leves: Gyors recept, amivel sokáig jóllaksz
Szeretnél egy gyors levest, ami kiadós és sokáig jóllakat? Akkor elárulom a hihetetlenül finom Hamupipőke leves receptjét.
A Hamupipőke leves az az étel, amiről mindenki beszél jelenleg. Úgy tűnik, sokan újra felfedezték a hagyományos ételt. Nem is csoda, hiszen ez az étel ideális egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Körülbelül 30 perc alatt elkészül, szuper laktató és finom az íze. További plusz, hogy a felhasznált zöldségek és a lencse miatt a leves sok rostot és vasat tartalmaz. A csípős és kiadós finomsághoz csak néhány hozzávaló kell, mivel tetszés szerint cserélhetjük a zöldségeket, és a recept segítségével remekül hasznosíthatjuk a maradékot is.
Összetevők:
- 2 csomag leveszöld
- 300 g lencse
- 500 g burgonya
- 1 babérlevél
- 1 tk szárított kakukkfű
- 2 l zöldségleves
- 1 hagyma
- 100 g vegán bacon
- 10 vegán kolbász

Elkészítés:
1. Készítsük elő a lencsét. Ha frisset használunk, először meg kell főznünk. Ha kivesszük a dobozból, előtte öblítsük le. (Természetesen a leves konzerves lencsével gyorsabban elkészül).
2. A zöldségeket a leveszöldekből (sárgarépa, zeller, póréhagyma) megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egy nagy lábasba tesszük. Adjuk hozzá a lencsét.
3. Ezután adagoljuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd öntsük a húslevessel együtt a zöldségekre. Most forraljuk fel az egészet, vegyük le egy kicsit a hőmérsékletet, és hagyjuk főni körülbelül 30 percig.
4.A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A vegán bacont is felkockázzuk (de ne túl finomra). Egy serpenyőben megpirítjuk mindkettőt, majd a leveshez adjuk.
5. A vegán kolbászokat feldaraboljuk, és nem sokkal a főzési idő vége előtt adjuk a leveshez. Hagyjuk mindent együtt forrni körülbelül 10 percig. A Hamupipőke leveshez remekül illik egy darab vajas bagett is.
Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!