Naturablog

Hamupipőke leves: Gyors recept, amivel sokáig jóllaksz 

Szerző: virag Közzétéve:

Szeretnél egy gyors levest, ami kiadós és sokáig jóllakat? Akkor elárulom a hihetetlenül finom Hamupipőke leves receptjét.

A Hamupipőke leves az az étel, amiről mindenki beszél jelenleg. Úgy tűnik, sokan újra felfedezték a hagyományos ételt. Nem is csoda, hiszen ez az étel ideális egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Körülbelül 30 perc alatt elkészül, szuper laktató és finom az íze. További plusz, hogy a felhasznált zöldségek és a lencse miatt a leves sok rostot és vasat tartalmaz. A csípős és kiadós finomsághoz csak néhány hozzávaló kell, mivel tetszés szerint cserélhetjük a zöldségeket, és a recept segítségével remekül hasznosíthatjuk a maradékot is.

Összetevők:

  • 2 csomag leveszöld
  • 300 g lencse
  • 500 g burgonya
  • 1 babérlevél
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 2 l zöldségleves
  • 1 hagyma
  • 100 g vegán bacon
  • 10 vegán kolbász
Forrás:Pinterest

Elkészítés: 

1. Készítsük elő a lencsét. Ha frisset használunk, először meg kell főznünk. Ha kivesszük a dobozból, előtte öblítsük le. (Természetesen a leves konzerves lencsével gyorsabban elkészül). 

2. A zöldségeket a leveszöldekből (sárgarépa, zeller, póréhagyma) megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, szeletekre vágjuk és egy nagy lábasba tesszük. Adjuk hozzá a lencsét. 

3. Ezután adagoljuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd öntsük a húslevessel együtt a zöldségekre. Most forraljuk fel az egészet, vegyük le egy kicsit a hőmérsékletet, és hagyjuk főni körülbelül 30 percig. 

4.A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A vegán bacont is felkockázzuk (de ne túl finomra). Egy serpenyőben megpirítjuk mindkettőt, majd a leveshez adjuk. 

5. A vegán kolbászokat feldaraboljuk, és nem sokkal a főzési idő vége előtt adjuk a leveshez. Hagyjuk mindent együtt forrni körülbelül 10 percig. A Hamupipőke leveshez remekül illik egy darab vajas bagett is. 

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!