Naturablog

Ez a recept tökéletes a szeles napokra: téli rizottó gyökérzöldségekkel

Szerző: virag Közzétéve:

Például sárgarépával és céklával.

A rizottó sokoldalú, és sokféle lehet. Egy remek étel a hűtőben maradt zöldségek felhasználására, amelyeket gyorsan el kell fogyasztani, mielőtt még megromolnának, vagy agy egy finomság a gyertyafényes vacsorához. Ez a rizottó recept a téli hangulatot árasztja: gyökérzöldségekkel , például sárgarépával és céklával, tökéletesen illeszkedik a hideg évszakba. Jó, persze főzés közben kavargatni kell egy kicsit , de utána kényeztetheted magad a mennyei ízvilággal.

Hozzávalók:

  • 700 ml húsleves
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 100 g cékla
  • 1 medvehagyma
  • 1 fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 150 g rizottó rizs
  • 50 ml fehérbor
  • 1 ek vegán vaj
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • ½ tk szárított chili pehely
  • 50 g vegán parmezán
  • egy kis só és bors
Forrás:Instagram/dasgruenesalz

Elkészítés:

  1. Az első lépésben egy serpenyőben felforrósítjuk a húslevest, és félretesszük.
  2. Ezután meghámozzuk és felaprítjuk a medvehagymát valamint a fokhagymát.
  3. A sárgarépát, a céklát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és 1 cm-es kockákra vágjuk.
  4. Ezután egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál olívaolajat, és áttetszővé pároljuk a medvehagymát a fokhagymával.
  5. Adjuk hozzá a sárgarépa felét, a petrezselyemgyökeret és a céklakockát, és óvatosan pároljuk körülbelül három percig.
  6. Most jön a rizs, adjuk hozzá a gyökérzöldségekhez, és kevergetve pároljuk rövid ideig.
  7. Öntsük le az edény tartalmát fehérborral, és főzzük tovább, amíg a folyadék el nem párolog.
  8. Ezt követően annyi húslevest öntsünk az edénybe, hogy éppen ellepje a rizst, és főzzük körülbelül 20 percig, gyakran kevergetve. Időnként ismételten felöntjük annyi húslevessel az ételt, hogy ellepje a rizst.
  9. Közben egy serpenyőben felforrósítunk fél evőkanál vajat és egy evőkanál olívaolajat.
  10. Pároljuk benne a maradék zöldségeket és a kakukkfüvet tíz percig közepes-nagy lángon, majd sózzuk, borsozzuk.
  11. Most aprítsuk fel a petrezselymet, és keverjük össze a citromhéjjal és a chilipehellyel.
  12. A vegán parmezán sajtot lereszeljük, és a felét fél evőkanál vegán vajjal a rizottóhoz keverjük.
  13. A rizottót mélytányérra tesszük, és a sült zöldségekkel, a petrezselymes-chilis keverékkel és a maradék parmezánnal díszítjük.

Ha érdekelnek hasonló hírek, ezeket a bejegyzéseket neked ajánljuk, illetve megtalálsz minket a Facebookon is!